Volkan Gazetesi'ne siyah çelenk

Volkan Gazetesi'ne siyah çelenk

Volkan Gazetesi'ne siyah çelenk Seçim döneminde kendi görüşleri dışında olan her kesimi, örgütü ve kişiyi karalama...

A+A-

Volkan Gazetesi'ne siyah çelenk Volkan Gazetesi'ne siyah çelenk

Seçim döneminde kendi görüşleri dışında olan her kesimi, örgütü ve kişiyi karalama kampanyasını hüner sanan Volkan gazetesi büyük bir protestoya maruz kaldı.Yaptığı saptırma haberle Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği ve denek başkanı Özdemir Gül’e saldıran Volkan Gazetesi’ne siyah çelenk bırakıldı.

Çok sayıda Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği üyesi İnönü Meydanı’nda toplanarak Volkan Gazetesi’ne yürüdüler. Kalabalık grup Gazete önünde ‘Kirli Kalem İstemiyoruz’ sloganları atarak yalan protestolarını dile getirdiler. Dışarıya çıkan Volkan Gazatesi yöneticileriyle tahammülsüzlük ortaya koyarak dernek üyelerine sataşıp tartışmaya girdi.

Volkan ekibinin tahriklerine kapılmayan Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği üyeleri protesto bildirisini okuyup gazete önüne siyah çelenk bıraktı.

Basın bildirisinde şunlar dile getirildi;

Gazateniz veya siz alınan yardımın ne amaçla alındığını çok iyi bildiğiniz halde, dernek başkanlık görevini yürüttüğü sırada ülkemizde faaliyet gösteren tüm siyasi partilerden adaylık teklifi alan Sn. Özdemir GÜL’ün Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’den milletvekli adayı olmasını içinize sindiremeyerek, kendisini yıpratmak adına derneğinimize, üyelerimize ve inaçlarımıza saldırıda bulunma cüretini gösterdiniz.

Olay 2007 yılı içierisinde Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi’nden, Derneğimiz tarafından KKTC’de inşa edilen Cem Evi ve Kültür Kompleksi projemize katkı koyabilmek adına 80.000. YTL lik yardım yapılmıştır. Unutulmamalıdır ki aynı amaçla Ulusal Birlik partisinden 5.000 , Özgürlük ve Reform partisinden 5.000, Cumhurbaşkanlığından 5.000 olmak üzere toplam 15.000 , YTL tutarında katkılar yapılmıştır. yoksa açık olarak destekledğimiz partide mi bizi bizi satın almaya çalışmıştır. Bunu da açık yüreklilikle sormak isteriz.”

Basın açıklamasından sonra bir süre daha tartışan taraflar sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

Niyazi Karataş / Kibrisligazetesi.net - 16 Nisan 2009

VOLKAN GAZETESİ'NİN HABERİ :

Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Özdemir Gül'ün CTP den milletvekili adayı olmasının perde gerisi aralandı;

80 Milyar

* Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi′nden başkanı olduğu derneğe 80 milyar aktarılınca, Özdemir Gül kontenjandan CTP Lefkoşa milletvekili adayı oldu. 

* CTP den milletvekili adayı olan Özdemir Gül′ün başkanı olduğu derneğe, Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi′nden para aktarılması ile ilgili yayınlarımız ele geçirilen belgelerle doğrulandı.

* Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi  "kamu yararına faaliyet gösteren" dernek, kurum ve kuruluşlara bugüne kadar para bağışında bulunmazken,  Özdemir Gül′ün başkanı olduğu derneğe "kamu yararına faaliyet gösterdiği" gerekçesi ileri sürülerek 80 milyar para aktardı.

* Gazetemize ulaşan güvenilir bilgilere göre Özdemir Gül′ün başkanı olduğu derneğe para aktarılmasına kendisini TC Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış′ın “danışmanı” olarak tanıtan Ozan Ceyhun aracılık etti. 

* Yapılan görüşmelerden sonra ise Başbakan Soyer, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü  Hatice Çavlan′a, söz konusu derneğe para aktarılması için  Vakıflar İdaresi ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu′a önerge sunması talimatını verdi.

* Hatice Çavlan, Başbakan Soyer′in verdiği talimat sonrasında Vakıflar Örgütü  ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu′na sunduğu önergede söz konusu derneğe “kamu yararına faaliyet gösterdiği dikkate alınarak Hayır ve Sosyal İşler Fonundan  bir miktar yardım yapılmasını” önerdi.

* Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu da  "bir miktar yardım yapılması" talimatını yerine getirerek, söz konusu derneğe 80 milyar aktarılmasına karar verdi. Bu paranın söz konusu derneğe aktarılmasından sonra ise günü geldiğinde Özdemir Gül, CTP′den milletvekili adayı oldu.

* Özdemir Gül′ün CTP den milletvekili adayı olmasına, Hacı Bektaş-ı Veli Derneği′ne üye olan pek çok vatandaş  tepki göstermeye devam ederken “Özdemir Gül′ün CTP′den aday olması sadece kendisini bağlar. Bizler bütün canlarımızla birlikte Atatürk ilkeleri doğrultusunda emperyalizme ve faşizme karşı mücadele ederken, emperyalizmin işbirlikçiliğini yapan faşist CTP’ye oy vermeyeceğiz” açıklamasını yaptılar.
 
Volkan Gazetesi - 14.04.2009 tarihli haber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.