Wuppertal'de Alevilik Dersleri Başladı

Wuppertal'de Alevilik Dersleri Başladı

Wuppertal'de Alevilik Dersleri Başladı Almanya`da Alevilik dersleri yaygınlaşıyor. Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti`nde Dortmund, Bergkamen ve Köln şehirlerinden...

A+A-

Wuppertal'de Alevilik Dersleri BaşladıWuppertal'de Alevilik Dersleri Başladı

Almanya`da Alevilik dersleri yaygınlaşıyor. Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti`nde Dortmund, Bergkamen ve Köln şehirlerinden sonra, şimdi de Wuppertal ve Duisburg şehirlerinde Alevilik dersleri başladı.

Wuppertal Opphofer Str. deki ilk okulda başlayan derslere değişik sınıflara devam eden 15 öğrenci katıldı. Anne babaların eşliğinde okula gelen öğrenciler, derste tanıştılar ve Alevilerde selamlaşmayı öğrendiler.

Öğrenciler ve anne babaları dersin bitiminde Wuppertal Alevi Kültür Merkezi`nde düzenlenen törene katıldılar.

Törene Almanya Alevi Birlikleri Eğitim Sorumlusu İsmail Kaplan, Okul müdürü Peifer, öğretmen Nermin Kocaer ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan katıldılar.

Cafer Kaplan Dede töreni bir gülbenkler açtı. Gülbenkte şu dilekler dile geldi.

Konuşmasına Wuppertal Alevi kültür Merkezi`ne teşekkürler başlayarak çocukların Alevilik dersleri ile Alevi kimliğine kavuşacaklarını belirten Ismail Kaplan şöyle devam etti.

Okul Müdürü Peifer; Alevilik derslerinin okulu için bir zenginlik olduğunu ve çocukların diyaloğuna önemli katkıda bulunacağını söyledi.

Wuppertal Alevi Kültür Merkezi Başkanı Özkan Lafatan bu günün Wuppertal için bir tarih olduğunu belirten konuşmasında şunlara yer verdi:

AABF KRV Eyaleti İnanç Kurulu Başkanı Dede Turan Koluaçık, tüm Alevileri Alevilik derslerini desteklemeye çağırdı.

Daha sonra veliler ve öğrenciler düşünce ve duygularını dile getirdiler ve Alevilik dersleri başlangıcı nedeniyle düzenlenen tören Wuppertal Gençler Saz grubunun deyişleri ile geç saatlere kadar devam etti.

YOL HABER - Alevi.com - 15 Ekim 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.