Yağız 'Kürsü Darbesi'ni sordu, Zaman Gazetesinin zoruna gitti

Yağız 'Kürsü Darbesi'ni sordu, Zaman Gazetesinin zoruna gitti

Yağız 'Kürsü Darbesi'ni sordu, Zaman Gazetesinin zoruna gitti DSP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN YAĞIZ CUMHURBAŞKANI'NIN...

A+A-

Yağız 'Kürsü Darbesi'ni sordu, Zaman Gazetesinin zoruna gitti Yağız 'Kürsü Darbesi'ni sordu, Zaman Gazetesinin zoruna gitti

DSP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN YAĞIZ CUMHURBAŞKANI'NIN HACIBEKTAŞ'TAKİ 'KÜRSÜ DARBESİ'Nİ SORDU, ZAMAN GAZETESİ'NİN ZORUNA GİTTİ. İŞTE ZAMAN GAZETESİNİN HABERİ:  

Hızını alamayan DSP'li vekil, Gül'ü de soru yağmuruna tuttu 
 
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, TBMM'de bir denetim mekanizması olan 'soru önergesi' işini Meclis sınırlarının dışına taşıdı. 
 
Yağız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cevaplaması istemiyle soru önergesi hazırladı. TBMM İçtüzüğü'ne göre, soru önergeleri sadece başbakan, Meclis başkanı veya bakanların cevaplaması talebiyle hazırlanabiliyor. Ancak iki dönem milletvekilliği yapan Yağız, bu kuralı unutarak Gül'e 7 ayrı soru yönetti.

Milletvekillerinin TBMM'deki denetim faaliyetlerinin başında soru önergeleri geliyor. Vekiller, seçim bölgelerindeki sorunlar veya gündemdeki olaylara ilişkin merak ettikleri her şeyi başbakan ve bakanlara soruyor, kısa süre içinde de cevap alıyor. Ancak bazı milletvekillerinin TBMM İçtüzüğü kurallarını dikkate almadan hazırladıkları önergeler, TBMM Başkanlığı'ndan dönüyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuda ilginç bir örnek yaşandı. TBMM'nin en çok soru önergesi veren milletvekilleri arasında yer alan DSP'li Yağız, içtüzüğe aykırı olarak Cumhurbaşkanı Gül'ün cevaplaması istemiyle önerge hazırladı. DSP'li Yağız'ın Gül'e yönelttiği soruların konusu ise geçtiğimiz günlerde yapılan Hacıbektaş Anma Törenleri'nde protokol konuşmalarında yaşanan sorundu.
 
Habib Güler
ZAMAN - 23 Ağustos 2008, Cumartesi

İlgili Haberler:

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.