Yalçın BAYER : Madımak anma törenleri yarın Sivas'ta yapılıyor

Yalçın BAYER : Madımak anma törenleri yarın Sivas'ta yapılıyor

Yalçın BAYER : Madımak anma törenleri yarın Sivas'ta yapılıyorPİR Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Av. Fevzi Gümüş,...

A+A-

Yalçın BAYER : Madımak anma törenleri yarın Sivas'ta yapılıyorYalçın BAYER : Madımak anma törenleri yarın Sivas'ta yapılıyor

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Av. Fevzi Gümüş, ’2 Temmuz Şehitlerini Anma Haftası’ kapsamında yapılacak etkinlik programı hakkında bilgi verirken "Madımak müze olmalıdır" dedi.

Kültür Bakanının, Madımak’ı ’Utanç Müzesi’ne dönüştürme çağrılarına ’bütçemiz yetersiz’ demesini incitici bulduklarını söyleyen Gümüş şunları söylüyor:

"Cumhuriyeti’nin Kültür Bakanı’nın bütçeyi bahane etmeden bu utançın temizlenmesi yönünde acil adım atması gerekiyor. Adım attığı taktirde biliyoruz ki bütçe bulunur. Devlet bulmazsa bunu Alevi kurumları, demokrasi güçleri bulur.

Bizler 15 yıldır kararlı bir şekilde Madımak katliamının, sadece Madımak’ın da değil, bir arada yaşama kültürünü tahrip eden karanlıkta kalmış bütün katliamların aydınlığa kavuşturulması için mücadele veriyor ve laikliği, bireyin ve emeğin özgürleştirilmesini, devletin demokratikleştirilmesini savunan ülkemizin vicdanı olan güçler olarak 2 Temmuzlarda alanlarda buluşuyor, Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine ilişkin mücadeledeki kararlılığımızı ifade ediyoruz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Temmuz’da Türkiye’nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, eşitliğe, özgürlüğe, bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe inananlar alanlarda olacak. Buradan bir kez daha Alevi örgütlerimizi, sol siyasi partilerimizi, sendikalarımızı, demokratik kitle örgütlerimizi, Oda’larımızı, Barolarımızı, emek ve demokrasi güçlerimizi kısacası ülkemizin vicdanını, 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü alanları doldurmaya, Sivas’ta Madımak Oteli önünde buluşmaya davet ediyoruz. "

Yalçın BAYER

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy25622 = 'ybayer' + '@';

addy25622 = addy25622 + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

var addy_text25622 = 'ybayer' + '@' + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

( '' );

25622 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


HÜRRİYET - 30 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.