Yalçın Küçük Tutuklandı; Balkız ve Genç'e Koruma

Yalçın Küçük Tutuklandı; Balkız ve Genç'e Koruma

Yalçın Küçük Tutuklandı; Balkız ve Genç'e KorumaErgenekon Soruşturmasından tutuklananlara Prof. Dr. Küçük...

A+A-

Yalçın Küçük Tutuklandı; Balkız ve Genç'e KorumaYalçın Küçük Tutuklandı; Balkız ve Genç'e Koruma

Ergenekon Soruşturmasından tutuklananlara Prof. Dr. Küçük de katıldı. Küçük, "örgüt üyeliği" iddiasıyla Metris Cezaevi'ne gönderildi. 10. dalgada gözaltına alınanlardan 15'i tutuklandı; 16'sı serbest kaldı.

Ergenekon Soruşturması'nın "10. dalgası"nda gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük ve Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde bir gün süreyle sorgulanan Küçük'e geçmişte kaleme aldığı yazıları, geçmişteki ilişkileri, PKK örgütü lideri Abdullah Öcalan ile çekilmiş fotoğrafları ve tutuklu İşçi Partisi (İP) lideri Doğu Perinçek ile ilişkisinin de sorulduğu ileri sürülüyor.

Ayrıca NTV, örgütünün suikast listesinde olduğu ifade edilen Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı avukat Kazım Genç'in polis korumasına alındığını bildirdi.

İbrahim Şahin ve Yalçın Küçük tutuklandı

Mahkemenin "terör örgütüne üye olduğu" iddiasıyla tutuklamaya karar verdiği Küçük, tutuklanmasını protesto edenlerin alkışlarına el sallayarak karşılık verdikten sonra polisler eşliğince bir araca bindirildi ve İstanbul Metris Cezaevi'ne götürüldü.

İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, öğretmen Oğuzhan Sarıoğlu, Özel Harekat polisi Yaşar Oğuz Şahin, Fatma Cengiz, Fahri Kepek, iş insanı Hüdayi Ünlüer, Ersin Gönenci, Oğuz Bulut ve iş insanı Mehmet Koral hakkında tutuklama kararı vermişti.

Kılınç ve Çınar serbest, "adli kontrol" yok

Mahkeme, Ergenekon Savcı Zekeriya Öz'ün adli kontrole tabi tutularak serbest bırakılmasını talep ettiği eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ı adli kontrole gerek görmeyerek serbest bıraktı.

Öz, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar için de aynı talepte bulunduysa da mahkeme, bu kişi için de adli kontrol getirilmesini gerek görmedi.

Şenel, Gürüz ve Dalan'ın oğlu da serbest

Eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel de serbest bırakıldı. Mahkeme, aralarında Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan, Dalan'ın şoförü Coşkun Umur, İlhami Ümit Handan, Özkan Bektaş ve Emniyet amiri Engin Erkılınçoğlu'nun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına hükmetmişti.

Dört gün gözaltında kalan eski Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Kemal Gürüz, emekli generaller Kemal Yavuz, Erdal Şenel ve avukat Hüseyin Buzoğlu da serbest bırakılmıştı.

"Biz Kaç Kişiyiz Platformu" yöneticilerinden Hasan Ataman Yıldırım ile Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın da tutuklananlar arasında yer alıyor; Emekli Albay Hüseyin Vural Vural ise serbest kaldı.

Böylece 16 kişinin serbest bırakıldığı Ergenekon Soruşturması'nın son operasyonunda 17 kişi daha tutuklanmış oldu. (EÖ)

BİA Haber Merkezi - İstanbul - 12 Ocak 2009, Pazartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.