Yalova Cem Evi Törenle Açıldı

Yalova Cem Evi Törenle Açıldı

Yalova Cem Evi Törenle AçıldıHacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfının Yalova Cem Evi 2. Gurup Korumalı Kültür Binası düzenlenen...

A+A-

Yalova Cem Evi Törenle AçıldıYalova Cem Evi Törenle Açıldı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfının Yalova Cem Evi 2. Gurup Korumalı Kültür Binası düzenlenen törenle açıldı.

Temeli 2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından atılan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfının Yalova Cem Evi 2. Gurup Korumalı Kültür Binası 2 yıl gibi bir sürede tamamlanarak düzenlenen törenle hizmete sokuldu. Törene Yalova Valisi Yusuf Erbay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaş, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ile çok sayıda davetli katıldı. Cem Evi’nin açılışı öncesinde bir konuşma yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, “Vakfımızda Alevi Bektaşi geleneğini, insan sevgisini, dostluk ve güveni bulacağınız gibi mezhepçilik yapılmadığını da göreceksiniz. Bizi bu çatı altında bir araya getiren insana olan saygı ve sevgidir. Biz insanı sadece insan olduğu için seven bir anlayışın mensuplarıyız. Biz gerçek yol göstericinin bilim olduğuna inanıyoruz. Geçmişle ilgili kimseye küskünlüğümüz, kırgınlığımız yok. Kimsenin de alternatifi değiliz. Biz Alevi ve Bektaşi’yiz. Bizi tanımadan karar vermeyin” dedi.

Ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a verilecek plaketi törene katılamadığı için ona verilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaş aldı. Taşbaş ile Yalova Valisi Yusuf Erbay’a plaketlerini Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçme verdi. Yine Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Hikmet Yavuz ve Murat Bozaci’ya da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Ali Kızılırmak tarafından katkılarından dolayı birer plaket sunuldu.

3 katlı olarak inşa edilen Yalova Cem Evi 2. Gurup Korumalı Kültür Binası’nın açılışını ise Yalova Valisi Yusuf Erbay, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaş, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Ali Kızılırmak birlikte gerçekleştirdi.

Açılış sonrasında birde sema gösterisi sunuldu. Protokol mensupları Sema gösterisini de ilgiyle izlediler.

Yalovamiz.com - 27 Temmuz 2010

Yalova’da Cemevi açılışı

Yalova’da Cemevi açılışında dostluk mesajı verildi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, geçmişle ilgili kimseye kırgınlık, küskünlük ve düşmanlıklarının olmadığını söyledi.

Geçmez, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi 2. Grup Korumalı Kültür Binasının açılış töreninde, vakıfta Alevi Bektaşi geleneğini, insan sevgisini, dostluğu, karşılıklı güveni ve insan ilişkilerini düzenleyen bir yapı bulunduğunu söyledi.

Vakıfta mezhep ayrımı yapılmayacağı gibi din, dil, ırk, inanç ayrımı gözetilmediğini ifade eden Geçmez, şunları kaydetti:

"BİZİ BİR ARAYA GETİREN SAYGI VE SEVGİDİR"

''Bizi bu çatı altında bir araya getiren, insana olan saygı ve sevgidir. Geçmişle ilgili kimseye küskünlüğümüz, kırgınlığımız ve düşmanlığımız yoktur. Günümüzü, dostluk içerisinde yaşamak, yaşam biçimimizi geleceğe örnek olarak göstermek istiyoruz. Vakfımız çatısı altında yobazlığa ve zorbalığa asla yer bulamazsınız. Kimsenin alternatifi değiliz. Biz Alevi ve Bektaşiyiz. Bizi tanımadan hüküm vermeyiniz. Tanımak için bize sorunuz. Açıklama yapmaktan mutluluk duyarız.''

Yalova Valisi Yusuf Erbay da Anadolu'da Hacı Bayram-ı Veli, Mevlana ve Hacı Bektaş-ı Veli gibi değerlerin olduğunu belirterek, bu değerlerin Anadolu'da hoşgörü ve birlikteliği gösterdiğini belirtti.

"GELİN BİLİŞ OLALIM"

Erbay, ''Hacı Bektaş hazretlerinin söylediği gibi 'Gelin biliş olalım.' Bilmek, tanımak çok önemli, insan tanıdıkça anlar, anladıkça sever. Sevdikçe barıştan yana, doğrudan yana, aydınlıktan yana olur. Sevmedikçe anlamadıkça, dinlemedikçe, bilmedikçe düşmanlık tohumları fidan tutmaya her zaman müsaittir'' dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da Anadolu insanının arasına nifak sokulmak istendiğine işaret ederek, ''Bu nifak, kültürel ayrılıklar ve kavga yapmak için. İnsanımız, önce kendisini tanırsa, başkasını tanıyabilir'' dedi.

Törende, binanın yapımına katkıda bulunan Vali Yusuf Erbay, Belediye Başkanı Yakup Koçal ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay adına Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaş'a plaket verildi.

Ensonhaber.com - 27 Temmuz 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.