Yamanlar' da aşure etkinliği: Diyanet İşleri lağvedilsin

Yamanlar' da aşure etkinliği: Diyanet İşleri lağvedilsin

Yamanlar' da aşure etkinliği: Diyanet İşleri lağvedilsin   İZMİR (27.01.2008)- İzmir Yamanlar' da 13. geleneksel aşure etkinliğine...

A+A-

Yamanlar' da aşure etkinliği: Diyanet İşleri lağvedilsinYamanlar' da aşure etkinliği: Diyanet İşleri lağvedilsin 
 
İZMİR (27.01.2008)- İzmir Yamanlar' da 13. geleneksel aşure etkinliğine binler katıldı. Ekinlikte, “Aleviler üzerindeki inkar imha ve asimilasyon politikalarına son verilsin”, “Diyanet İşleri lağvedilsin”, “AKP elini Alevilerden çek”, “Zorunlu din dersleri kaldırılsın” talepleri dile getirildi.

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Karşıyaka Şubesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Karşıyaka Şubesi, Sev-Der, Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Eskişehir AKSEV Vakfı ve Tokat Artova Evlidere Köyü Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen aşure etkinliği Yamanlar Cemevi önünde gerçekleşti.

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Elvan Çelen, kurumlar adına yaptığı konuşmada, Alevilerin Kerbela'da olduğu gibi Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta da katledildiğini hatırlattı, katliamları unutmayacaklarını söyledi. Katliamlarla Alevileri yok edemeyenlerin, Alevilerin inançlarını yok etmeye çalıştıklarını ifade eden Çelen, “Lüks otellerde iftarlar düzenleyerek inançlarımızı yok etmeye çalışıyorlar. Ama biz Aleviler bu yalana inanmadık. Tepki koyduk. Alevilerin zorunlu din dersi kaldırılsın gibi talepleri karşılansın'' dedi.

Etkinlikte, “Diyanet İşleri dağıtılsın/ Hacı Bektaşi Veli Derneği”, “Aleviler siyasi rant kapısı değildir. AKP elini Alevilerden çek, Aleviler üzerindeki inkar imha ve asimilasyon politikalarına son verilsin, Diyanet işleri lağvedilsin, Zorunlu din dersleri kaldırılsın/ Yamanlar Kültür Merkezi” pankartları açıldı.

Aşure etkinliğinde stand açan Yamanlar ESP ve Yamanlar Kültür Merkezi çalışanları, bildiriler dağıtarak SSGSS'ye kaşı duyarlılık çalışması yaptı, ayrıca etkinlikte gazetemizi ve Yamanlar Kültür Merkezi'nin 2008 takvimlerini sattı.

Etkinlik, semah ile Grup Ezgi, Gülen Esen ve Ozan Esrari'nin müzik dinletileri ile sona erdi.

ATILIM - 27 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.