Yangın kurbanlarına son görev

Yangın kurbanlarına son görev

Yangın kurbanlarına son görev Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki yangın faciasında hayatını kaybeden 5'i çocuk 9 Türk, bugün...

A+A-

Yangın kurbanlarına son görevYangın kurbanlarına son görev
 
Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki yangın faciasında hayatını kaybeden 5'i çocuk 9 Türk, bugün son yolculuklarına uğurlanacak. Cenazeler, facianın meydana geldiği binanın önünde düzenlenecek törenin ardından defnedilmek üzere memleketleri Gaziantep'e gönderilecek. 14.00'te düzenlenmesi beklenen cenaze törenine Almanya'daki Türk kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katılacağı açıklandı.

Türkiye'den 4 uzmanının da destek verdiği soruşturmada, halen yangının çıkış sebebini netleştirecek bir ipucu bulunamadı. Der Spiegel'in internet sayfasında konuyla ilgili yer alan haberde, yaşlı bir bina sakininin, yangının en önemli tanığı olduğu belirtildi. Focus'un haberinde de polisin elinde bina sakinlerinin kaçak elektrik kullandığı yönünde bilgiler bulunduğu kaydedildi.

ALMANYA SERVİSİ
MİLLİYET - 10 Şubat 2008

Almanya'dan cenazeler getiriliyor

Almanya Ludwigshafen'daki yangında hayatını kaybeden 9 Türk'ün cenazesi bugün Türkiye'ye getirilecek.

Cenazeler Almanya'dan Gaziantep'e gönderilmeden önce yangının çıktığı binanın önünde öğlen saatlerinde tören düzenlenecek.
 
Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturmaya da devam ediliyor. 50 kişilik araştırma komisyonunda 4 kişilik bir Türk ekibi de var.
 
CHP lideri Baykal da Almanya gitti
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Ludwigshafen kentinde meydana gelen yangında hayatını kaybeden 9 Türk'ün cenazelerinin Türkiye'ye gönderilmesiyle ilgili törene katılmak üzere dün Almanya'ya gitti.
 
Deniz Baykal ile birlikte Almanya'ya g,denler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve genel sekreter yardımcısı Mehmet Sevigen de var.

Baykal, Almanya'dayangında yakınlarını yitirenlerle görüşerek başsağlığı dileyecek ve yaralıları ziyaret edecek.
 
Yangında ölen Türklerin cenazelerinin Türkiye'ye gönderilmesiyle ilgili düzenlenen törene de katılacak olan Baykal'a, Almanya ziyaretinde daha önce
yangınla ilgili inceleme yapan CHP heyeti de eşlik edecek.
 
İnsan Hakları Komisyonu da gidiyor
 
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu da 12 Şubat Salı günü Ludwigshafen'de olacak.
 
Komisyon Başkanı Zafer Üskül'ün başkanlığında, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ve DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'dan oluşan heyet, yarın incelemelerde bulunmak üzere Almanya'ya gidecek.
 
Burada incelemelerde bulunacak olan heyet ayrıca, Almanya'nın Münih, Köln, Düsseldorf ve Berlin şehirlerinde, Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinleyecek.
 
Heyet 4 cezaevinde incelemelerde de bulunacak ve Türk mahkumlarla görüşecek. Almanya Federal Hükümetinin İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ile Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer ile bir araya gelecek olan heyet Almanya Federal Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Herta Daeubler-Gmelin ve Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Sebastian Edathy ile görüşecek. Heyet, 16 Şubat Cumartesi günü Türkiye'ye dönecek.
 
Yangında 9 Türk öldü

 
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde, Türklerin yaşadığı bir binada 4 Şubat 2008 tarihinde yangın çıkmış ve 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti.
 
Yangın, Danzigerplatz caddesindeki 32 numaralı binada çıktı. Aralarında 5 çocuğun bulunduğu 9 kişi öldü, 2'si ağır olmak üzere 24 kişi yaralandı.

CNN TÜRK - 10 Şubat, 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.