"Yanlış anlaşıldım, özür dilerim"

"Yanlış anlaşıldım, özür dilerim"

"Yanlış anlaşıldım, özür dilerim"Alevilere hakaret ettiği gerekçesiyle Alevi Bektaşi Federasyonu'nun sert tepki gösterdiği...

A+A-

"Yanlış anlaşıldım, özür dilerim""Yanlış anlaşıldım, özür dilerim"

Alevilere hakaret ettiği gerekçesiyle Alevi Bektaşi Federasyonu'nun sert tepki gösterdiği “Eğitim Mühendisi” adlı kitabın yazarı Fahamettin Akıngüç yazılı bir açıklama yaparak "Ben böyle bir yanlış anlamaya ve rahatsızlığa sebep olduğum için, hem sizden hem de tüm Alevi Topluluğundan açıkça özür diliyorum" dedi.

Fahamettin Akıngüç, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali BALKIZ'a hitaben yazdığı özür mektubunda şu görüşlere yer verdi:

Basına ve Kamuoyuna” başlıklı yazınızda, kitabımda yer verdiğim, bir anım ve bu anıyı anlatış biçimim: “Toplumumuzu aşağılayan, rencide eden, kabul edilemez ve gayri ahlaki” olarak değerlendirilmiş. Ben, Alevilerin ne kadar misafirperver, uygar, sosyal ve insan canlısı olduklarını biliyorum.

Ben böyle bir yanlış anlamaya ve rahatsızlığa sebep olduğum için, hem sizden hem de tüm Alevi Topluluğundan açıkça özür diliyorum.

Tam altmış yıldır belleğimde tertemiz duran, bana sadece Anadolu’da böyle dürüst, çağdaş, açık, sıcacık insanlar ve yuvalar olduğunu bilmenin güvenini veren bu hatıranın böyle yanlış yorumlanmasından derin üzüntü duydum. Sevindiğim tek husus, gençliğimin o günlerinde bana gösterdikleri güven ve insanca yaklaşıma yardım ettikleri için o muhterem insanlara şükranlığımı bir kez daha sunma imkânını bulmuş olmamdır. Saygılarımla. Fahamettin AKINGÜÇ"

NE YAZMIŞTI?

Fahamettin AKINGÜÇ'ün, Türkiye İş Bankası Kültür yayınları tarafından yayınlanan "Eğitim Mühendisi" Kitabının 60. sayfasında yer verdiği anısında; “Ablamların Merzifon’da kaldıkları ev iki katlıydı. Evin sahibi Aleviydi. …. Hatta karşısında da bir Alevi dedesi vardı. Evin sahibi ailenin bir kızı vardı. Elma gibi yanakları olan güzel bir kızdı. O aile evde şarap yapıyordu. Bu kızla iyi arkadaş olduk. Güzel vakit geçirdik. Şarap boldu. … Bütün bunları anlatışımın nedeni şu: kız bir tarafta, şarap bir tarafta, eğlence bir tarafta, ben yedek subay okuluna gitmeyi unuttum ve askere bir hafta geç gittim.” dizeleri yer alıyor.

KAYNAK : Alevihaber.com Özel - 18 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.