Yaratılış Atlasını geri gönderdiler

Yaratılış Atlasını geri gönderdiler

Yaratılış Atlası’nı geri gönderdiler Adnan Hocacıların öğretmenlere gönderdiği bilim dışı Yaratıış Atlası, Lüleburgaz’da...

A+A-

Yaratılış Atlasını geri gönderdiler Yaratılış Atlası’nı geri gönderdiler

Adnan Hocacıların öğretmenlere gönderdiği bilim dışı Yaratıış Atlası, Lüleburgaz’da gönderene iade edildi

Geçen yıl öğretmenlerin adreslerine gönderilen Yaratılış Atlası, bu yıl da gönderilmeye başlandı. Eğitim Sen üyesi öğretmenler, bu durumu protesto ederek, adreslerine gönderilen atlaslardan bir tanesini geri gönderdi.

Bu amaçla öğretmenler, topluca kargo şirketinin önüne gelerek “Bu derenin suyu nereden geliyor” diye sordular. Eğitim Sen Baş Temsilcisi Erkan Kaplangiray burada yaptığı açıklamada, “Bu atlas ücretsiz, isme ve okul adresine gönderilmiş. Bilgiler güncel. Üç hafta önce atanan öğretmenin bilgilerine ulaşıp adresini alabilmişler. Kimden yardım alıyorlar? Bu kadar pahalı bir kitap, nasıl oluyor da binlerce adet, ücretsiz olarak dağıtılıyor? Amaçları nedir? Merak ediyoruz” dedi.
 
Kitabın bilimsellikten uzak olduğunu belirten Kaplangiray, “Geçen yıl mart ayında biyoloji ve felsefe öğretmenlerine gönderilmişti, şimdi değişik branştaki öğretmenlere gönderiliyor” diye konuştu.

Bu girişimlerin, bilime dayanan Evrim Teorisi’nin okullardan kaldırılmasına yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayan Kaplangiray, “Eğitim Sen, laik, bilimsel ve özgür düşünceye sahip çıkmayı kendine görev olarak kabul eden bir sendikadır. Eğitim Sen olarak, insanlığın yüzyıllar süren aydınlanma mücadelesine ve bunun ürünü olan laikliğe sahip çıkıyor ve bu saldırıyı kınıyoruz. Bilim dışı bu kitabı, sahiplerine geri gönderiyoruz” dedi.

Masrafı kimler karşılıyor?

Kitabın ambalajıyla birlikte ağırlığının 6 bin 100 gram olduğuna dikkat çeken Kaplangiray, sadece kargo bedelinin 13.60 YTL olduğuna dikkat çekerek, bu kadar masrafın altından nasıl kalkıldığına şaşırdıklarını belirtti.

(Kırklareli/EVRENSEL)
06/10/2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.