Yargıya maaşlı mesaj

Yargıya maaşlı mesaj

Yargıya maaşlı mesajBakan Şahin'den maaş hatırlatmasıAdalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “AKP iktidarı, hâkim ve savcılarımızın bundan...

A+A-

Yargıya maaşlı mesajYargıya maaşlı mesaj

Bakan Şahin'den maaş hatırlatması

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “AKP iktidarı, hâkim ve savcılarımızın bundan 1.5 yıl önce maaşlarına yüzde 40 artış sağladı. Başbakanlık Müsteşarı’nın seviyesine getirildi maaşları, ekonomik sıkıntı çekmesinler diye. Fakat kendilerinden bu millet adına beklentimiz şudur: Adaletten ayrılmayın, haktan ayrılmayın. Günlük siyasi çekişmelerin arasında olmayın. Bunlarla uğraşmayın” dedi.

Bakan Şahin, AKP Antalya İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, yargı alanında Cumhuriyet tarihinin en önemli hizmetlerinin iktidarları döneminde gerçekleştiğini söyledi.

İşlerinin yargıya da hizmet olduğunu dile getiren Şahin, yeni ceza infaz evlerinin yanı sıra 33 yeni ve son derece modern adliye sarayının inşaatının devam ettiğini, binaları bu yıl hizmete açacaklarını söyledi.

“Niye yapıyoruz bütün bunları?” diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim adalet dağıtan hâkimlerimiz ve savcılarımız son derece modern binalarda hizmet üretsinler istiyoruz. 3 yıl sonra bu ülkede görev yapan hiçbir hâkim ve savcımız lojmansız kalmayacak.  Hâkimimiz, savcımız mutlaka lojmanda oturacak. Onların bir ekonomik sıkıntı içinde olmalarını istemiyoruz. Çünkü onlar çok önemli davalarda karar veriyorlar. Onlara çok önem veriyoruz. Değer veriyoruz.”

‘Yandaş yargıya ihtiyaç yok’

Konuşmasında “yandaş yargı” eleştirilerine de değinen Şahin, “Bizim yandaş yargı organlarına falan ihtiyacımız yok. Yargı organlarının hiç kimsenin yandaşı olmasını istemiyoruz. Sadece hakkın, hukukun ve adaletin yandaşı olmalarını istiyoruz” dedi.

Şahin, toplantı öncesinde ise Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in Cumhurbaşkanlığı makamından gelecek davet üzerine “Bundan kaçmayız” sözlerini değerlendirirken “Daha fazla uzatmayalım” olarak yorumladığını söyledi. Bakan Şahin, Gerçeker’in sözleri konusunda “Yargıtay Başkanı’nın ‘tartışmaları daha fazla uzatmayalım’ veya benim öyle anladığım cümlesini büyük bir anlayışla karşıladığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

ANTALYA DHA, AA - ANKARA Milliyet - 25 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.