Yarın Miting Günü

Yarın Miting Günü

Yarın Miting Günü Sivas katliamını anma etkinlikleri devam ediyor. Katliam Ankara, Adana ve İzmir’de yapılan basın açıklamalarıyla...

A+A-

Yarın Miting Günü Yarın Miting Günü

Sivas katliamını anma etkinlikleri devam ediyor. Katliam Ankara, Adana ve İzmir’de yapılan basın açıklamalarıyla protesto edildi. Basın açıklamalarında 2 Temmuz’da (yarın) yapılacak mitinglere çağrılar yapılırken, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Fedarasyonu’nun Sivas’ta yapılacak mitinge gitmek için bir çok yerden otobüs kaldırılacağı bildirildi.

İLLERDE MİTİNGLER

Katliamda yaşamını yitirenler Ankara’da, 2 Temmuz günü (yarın) “Madımak Müze Olacak” mitingi ile anılacaklar. Saat 16.00’da Toros Sokak’ta bir araya gelecek olan demokratik kitle örgütü ve sendika temsilcileri, miting için saat 17.00’de Kolej Meydanı’nda olacaklar.

Sivas’ta Madımak Oteli önünde yapılacak anma için Sivas’a gidenler de bugün yola çıkıyorlar. Otobüsler saat 24.00’te Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi önünden hareket edecek. Sivas’ta Yürüyüş saat 10.00’da Alibaba Mahallesi Pir Sultan Abdal Cemevi önünde başlayacak ve Madımak Oteli önünde sona erecek.

Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren 35 can İstanbul Kadıköy Meydanı’nda yapılacak mitingle anılacak. Saat 16.00’da Tepe Nautilus önünde bir araya gelecek olan İstanbullular buradan Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyecek.

İzmir’de Sivas Katliamı Saat 14:00’de Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak ve Gündoğdu Meydanı’na kadar olan yürüyüşle lanetlenecek. Ayrıca 5 Temmuz’da Fuar Açıkhava’da Genco Erkal’ın Sivas 93 Adıl oyunu sahnelenecek.

Sivas Katliamı 16.yılında da Antalya’da çeşitli etkinliklerle protesto edilecek. Pir Sultan Abdal Derneği Antalya Şubesi’nin 30 temmuz 2009’da Cumhuriyet Meydanı Sergi Alanı’nda kuracağı “Ateşte Semaha Duranlar Resim Sergisi” 3 Temmuz’a kadar sergilenecek. Yine “Sivas’ın Işığı Sönmeyecek” adı altında Pir Sultan Abdal Derneği Altınova Şubesi Cemevi’ nde bir etkinlik yapılacak. 1 temmuz 2009’da Madımak önündeki miting için otobüsler saat 20.00’de Pir Sultan Abdal Derneği Antalya Şubesi önünden hareket edecek. Alevi dernekleri, demokratik kitle örgütleri, dernek ve sendikaların ortak yapacağı basın açıklaması 2 Temmuz 2009 Perşembe günü saat 18:30’da Kışlahan Oteli önünde olacak.

Bolu’da da anma etkinlikleri düzenlenecek. KESK, DİSK, Halkevi, ADD, ÇYDD, TMMOB, TTB, CHP, EMEP, TKP, 10 Aralık Hareketi’nin de aralarında bulunduğu bir çok kurum ve kuruluş tarafından düzenlenen anma etkinliği saat 18.00’da Bolu Halkevi önünde yapılacak.

Adana’da bu yıl Sivas’taki mitinge kitlesel katılım sağlanacak. Sivas’a gitmek isteyenler için otobüsler saat 22.00’de Uğur Mumcu Meydanı’ndan hareket edecek.

AFİŞLER YIRTILDI

Antakya’da Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen 15 kurumun düzenlediği 2 Temmuz etkinliği için kentin çeşitli yerlerine asılan afişlerin kasıtlı olarak yırtılması üzerine bir basın açıklaması düzenlendi. Yapılan açıklamada afişleri yırtan kişiler kim olursa olsun ve zihniyetleri ne olursa olsun 2 Temmuz katliamını düzenleyenlerle aynı zihniyet olduğu belirtilerek bu çirkin saldırıyı yapanlar kınandı.

2 Temmuz’da yapılacak olan etkinliğe Müzik Sanatçısı Nevzat KARAKIŞ ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmet ÖZER slayt ve şiir sunumu ile katılacağı bildirildi.

EVRENSEL - 1 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.