Yasaklı belgesel BEKSAV'da gösteriliyor

Yasaklı belgesel BEKSAV'da gösteriliyor

Yasaklı belgesel BEKSAV'da gösteriliyor  İSTANBUL (10.11.2007)- Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gösterime sunulması 'uygun'...

A+A-

Yasaklı belgesel BEKSAV'da gösteriliyorYasaklı belgesel BEKSAV'da gösteriliyor 

İSTANBUL (10.11.2007)- Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gösterime sunulması 'uygun' bulunmayan “38” isimli belgesel film BEKSAV'da izleyiciyle buluşacak.

Çayan Demirel'in yönettiği film, 1938 Dersim olaylarını ele alıyor. BEKSAV, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü Değerlendirme ve Sınıflandırma Kurulu'nca 5224 sayılı kanun maddesine bağlı yönetmeliğin 11. Maddesi gereğince ticari dolaşıma ve gösterime sunulması uygun bulunmayan filmin kendi bünyelerinde gösterileceğini duyurdu.

Sivas belgeselinin galası 18 Kasım'da

Ayrıca BEKSAV Sinema Atölyesi, “Sivas: Bitmeyen Yangının Şehri” isimli filmin galasının 18 Kasım saat 19.00'da gerçekleşeceğini açıkladı.

Yönetmenliğini Aynur Özbakır’ın yaptığı belgesel, Madımak Oteli’nde 35 yazar, ozan, sanatçı ve aydının diri diri yakılarak katledilmesini anlatıyor. O gün, yaşayanlar ve yakınlarını kaybedenlerle yapılan röportajlarla onların dilinden aktarılıyor. Belgesel sadece 2 Temmuz 1993’ü değil ayrıca katliam sonrası yaşananları ve yıllarca süren Sivas davasına da dikkat çekiyor.

ATILIM - 10 Kasım 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.