Yasal Hizbullah meydana indi!

Yasal Hizbullah meydana indi!

Yasal Hizbullah meydana indi!   Hizbullah'ın legal örgütlenmesi olan Mustazaf-Der tarafından okutulan mevlit mitinge dönüştüBATMAN’DA...

A+A-

Yasal Hizbullah meydana indi!Yasal Hizbullah meydana indi! 
 
Hizbullah'ın legal örgütlenmesi olan Mustazaf-Der tarafından okutulan mevlit mitinge dönüştü

BATMAN’DA Kutlu Doğum Haftası nedeniyle aralarında Mustazaf-Der’in de bulunduğu “Peygamber Sevdalıları Platformu” tarafından okutulan mevlit mitinge dönüştü. Yeni otogar yanındaki açık alanda düzenlenen programda tef eşliğinde Kürtçe mevlit okutulurken, mevlite katılan erkekler ile kadınlar arasına şerit çekildi. Batman ve ilçelerinden gelen binlerce kişinin katıldığı mevlitte, çarşaflı kadınların ön saflarda olduğu gözledi. Filistin bayraklarının bulunduğu mevlit alanına gelenler, polis tarafından tek tek aranarak alana alındı. Mevlitte ilahilerin okunduğu mevlit sırasında bazı vatandaşlar zikir yaptı. Mevlitte başları türbanlı kız çocukların ilahiler okuduğu mevlit nedeniyle trafikte de sıkıntılar yaşandı. Trafik polisleri, yolu açmak için büyük çaba sarf etti. Sık sık tekbir getirilen programda, Hz. Muhammed’in sosyal ahlakı ve yaşamından örnekler anlatıldı. Öte yandan, mevlit için alana gelenlere çocuk ilahi grubunun çıkarmış olduğu Kürtçe CD’den 70 bin adet dağıtıldığı öğrenildi.

Mustazaf-Der Hizbullah’ın legal derneği..

Mustazaf-Der, yasadışı Hizbullah grubunun legal örgütlenmesi niteliğinde. Kelime anlamı “Zaafa uğramış, zayıf düşmüş” olan, İnsan Hakları ve Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Diyarbakır, Adana, Bingöl, Gaziantep, Konya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Van, İstanbul, Osmaniye ve Ağrı illerinde faaliyet gösteriyor. Başkanlığını Hizbullah ana davası sanıklarının savunmasını üstlenen ve örgüt üyeliğinden altı yıl üç ay mahkumiyeti olan avukat İshak Sağlam’ın yaptığı derneğin kurucuları arasında Hizbullah davasından yargılanan çok sayıda isim var. Mustazaf-Der, 2006’da Diyarbakır’da 100 bin kişilik eylemle gündeme gelmişti. Danimarka’da yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerine tepki için düzenlenen mitingi bu dernek örgütlemişti. Derneğin Kutlu Doğum Haftası’nda Şanlıurfa’da düzenlediği gecede türbanlı küçük kızların sahneye çıkarılması, Genelkurmay bildirisinde konu edilmişti. Dernek Başkanı İshak Sağlam Hizbullah üyeliğinden mahkûm olmuştu.
 
VATAN - 13 Nisan 2009

Batman'da miting gibi mevlid

Kendilerine 'Peygamber Sevdalıları Platformu' diyen aralarında Mustazaf-Der'in de bulunduğu bir grubun Batman'da düzenlediği mevlide 20 bin kişi katıldı

Tef eşliğinde Kürtçe mevlit okutulurken, mevlite katılan erkekler ile kadınlar arasına şerit çekildi. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Batman festival alanında düzenlenen mevlid mitinge dönüşürken, çarşaflı kadınların ön saflarda olduğu gözledi. Filistin bayraklarının bulunduğu mevlit alanına gelenler, polis tarafından tek tek aranarak alana alındı.

Sık sık tekbir getirilen mevlitte Kürtçe Kuran okundu. İlahilerin okonduğu mevlit sırasında bazı vatandaşların zikir yaptığı görüldü. Başları türban ile örtülü çocuk grubunun konser verdiği Mevlit nedeniyle trafikte de sıkıntılar yaşandı. Trafik polisleri, yolu açmak için büyük çaba sarf etti. Programda, Hz. Muhammed’in sosyal ahlakı ve yaşamından örnekler anlatıldı. Platform daha önce de Güneydoğu’da onbinlerci kişinin katılımıyla etkinlikler düzenlemişti. (dha)

RADİKAL - 13 Nisan 2009

Batman'da miting gibi mevlit

Mevlite, Batman ile ilçelerinden 100 bin kişi katıldı.

Batman’da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mevlit okutuldu. Mustazaf-Der, Umut-Der, Bilge-Der, Hür-Der, Sevgi-Der, Şefkat Eli Derneği, Sağ-Çev Derneği, Sason Rahmet Pınarı Derneği, Kozluk İlim-Der, Beşiri Hizmet-Der adlı dernek ve kuruluşların oluşturduğu Peygamber Sevdalıları Platformu’nca gerçekleştirilen mevlite, Batman ile ilçelerinden gelen yaklaşık 100 bin kişi katıldı

Sahneye çıkan Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüleri, Kutlu Doğum Haftası ve Hazreti Muhammed’in örnek yaşantısıyla ilgili konuşmalar yaptı. Mevlite, kadınların daha yoğun katıldığı gözlendi.

Çocuklardan oluşan bir grubun şiir ve ilahiler okuduğu mevlitte duygulu anlar yaşayan kadınların ağladıkları görüldü. Katılımcılara, çocuk ilahi grubunun çıkarmış olduğu Kürtçe CD’den 70 bin adet dağıtıldığı öğrenildi.

GERÇEK GÜNDEM - 13 Nisan 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.