Yaşananları unutturmayacağız

Yaşananları unutturmayacağız

Yaşananları unutturmayacağız Maraş Katliamı’nın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen katliamı örgütleyenler ve yapanların üstündeki...

A+A-

Yaşananları unutturmayacağız Yaşananları unutturmayacağız

Maraş Katliamı’nın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen katliamı örgütleyenler ve yapanların üstündeki sis perdesi hâlâ kalkmadı. Aleviler unutturmak istemediği katliamı bir kez daha birçok ilde andılar

Önceki gün Antalya Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bir anma düzenlendi. 300 kişinin katılımıyla gerçekleşen anmada katliamların tekrarlanmaması için yaşanan acıları unutmamak gerektiği dile getirildi.

Anmada bir konuşma yapan Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Antalya Şube Başkanı Ergun Kurt kan davası gütmediklerini ancak devletin Alevilerden özür dilemesi gerektiğini kaydetti. Alevi dedesi Gazi Metin ise “Maraş Katliamı’nın 30. yılını anmak için burada bulunuyoruz. Keşke bu katliamlar olmasaydı da bizler de burada olmasaydık” diyerek Alevilerin laikliğin sigortası olduğunu ama Meclis’e yolladığı vekillerin laikliğin sigortası olamadığını belirtti.

Maraş katliamı Bergama’da da lanetlendi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bergama Şubesi’nin düzenlediği bir etkinlikle, Maraş katliamı bir kez daha lanetlenirken, katliamda yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Eğitim Sen salonunda gerçekleştirilen ve Dernek Başkanı Özge Sevinç’in kısa bir konuşma yaptığı gecede Maraş Katliamı belgeseli sunuldu. Katliamın bir kontrgerilla işi olduğu ve planlı bir şekilde gerçekleştirildiği vurgulandı. Şube başkanı Sevinç, Alevisi-Sünnisi, Kürdüyle, Türküyle birliği ve kaynaşmayı sağlamak için yola çıktıklarını söyledi.

‘Kars’tan da bir ses verdik’

Maraş Katliamı Kars’ta da Alevi Kültür Dernekleri Kars Şubesi’nde düzenlenen bir programla anıldı. Programa çoğunluğunu Kafkas Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık 50 kişi katıldı. Anma da ilk önce Hasan Uzunkodalak tarafından basın açıklaması okundu. Daha sonra anma Alevi Kültür Derneği Kars Şubesi müzik grubunun hazırladığı müzik dinletisi ve katliamı anlatan CD gösterimi ile son buldu.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi İnan Ercan; ise yaptığı açıklamada “Türkiye tarihinin en karanlık sayfalarından olan Maraş Katliamı’nın 30. yılında sorumluların ortaya çıkarılması ve yargılanması yönünde gündeme gelen tartışmalara Kars’tan da ses vermek amacıyla bu anmayı düzenledik. “ dedi.

Tokat’ta Maraş ve 19 Aralık katliamı anması yapıldı

Tokat’ta 1980’de Maraş’ta gerçekleştirilen katliamda yitirilenler için iki yerde anma yapıldı. İlk anma Eğitim Sen Tokat Şubesi’nde oldu. Bu anmada 19 Aralık Hayata Dönüş Operasyonunda öldürülen devrimciler de anıldı.

Diğer anma ise Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinde yapıldı. Maraş Katliamı ile ilgili dernek başkanı Muharrem Erkan’ın konuşması ile başlayan anma film gösterimi ile devam etti. Muharrem Erkan konuşmasında: “Bizler Aleviler olarak bir arada bulunamazsak daha çok Maraşlar, Sivaslar, Gaziler yaşarız” dedi.

EVRENSEL - (HABER MERKEZİ) - 23 Aralık 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.