Yaşar Kaya kimdir ve neden düşkün ilan edilmiştir?

Yaşar Kaya kimdir ve neden düşkün ilan edilmiştir?

Alevilik üzerine içi boş nutuklar atıp, kendi çapında çözümlemeler yapıp, kiralık akılla yol yordam gösterip ‘‘Nasıl Alevi olunur?‘‘ türünden dersler vermeye yeltenen Yaşar Kaya’nın mazisini araştırdık ve neden düşkün ilan edildiğini bulduk.

A+A-

12-14 Ocak 2018 tarihlerinde yapılan Dersim Dernekleri Federasyonu (FDG) 6. Kongresinde Yaşar Kaya’nın ‘‘içine düştüğü düşkünlüğe‘‘ ve FDG’nin yöneticilerine, üyelerine ve dostlarına karşı giriştiği iftira ve yalan furyasına ilişkin yapılan değerlendirme:
 
‘‘Özellikle 4. Kongremizden itibaren FDG eski başkanı ve çevresindeki birkaç kişinin sebep olduğu kargaşanın aşılmasında ve Federasyonumuzun kurumsallaşma sürecinde 6. Kongremiz bir milat olmuştur. Dünyada ciddi altüst oluşların vukuu bulduğu bir ortamda gerçekleşen kongremiz, devası tehlike ve tehditle karşı karşıya bulunan Dersim’in korunması için güçlerimizin birleştirilmesi zorunluluğuna dikkat çekerek, önümüzdeki dönemin faaliyetleri için gerekli olan yol haritasının ana ilkelerinin belirlemiş, FDG tarihinde yeni bir atılımın başlangıcı olmuştur.

Gündemin Dilek ve Temenniler bölümünde delegelerden gelen öneriler ışığında 6. Kongremiz, kamuoyuyla paylaşmak üzere aşağıda sıralanan tavsiye kararlarını almıştır:

1) Kongremiz, FDG eski başkanı Yaşar Kaya tarafından, özellikle 5. Kongremizden sonra FDG başkanı Metin B…, genel sekreterimiz Kemal K…., FDG emektarlarından ve Hagen Alevi Kültür Merkezi Başkanı Hüseyin G…. dostumuz başta olmak üzere yöneticilerimize ve diğer dostlarımıza karşı girişilen iftira ve yalan furyasını, Federasyonumuza ve Dersimlilerin tarihi değer yargılarına karşı pervasızca saldırılar olarak mahkûm eder.
Bu şahıs, Federasyonumuzun başlattığı ve elindeki sınırlı imkanlarla (özellikle Berlin Derneğimizin mali ve lojistik katkılarıyla) başarılı bir şekilde yürüttüğü Sözlü Tarih Projesi’nin ürünlerini ve diğer envanterini kişisel çıkar ve ihtirasına alet etmek için gasp edecek kadar nefsine yenik düşmüştür.
Esasta kendisinin sebebiyet verdiği sorunları Dersim’in cem-cemaat kültürü içinde çözmek amacıyla, tarafların rızasıyla devreye sokulan Heyet tarafından bir uzlaşma toplantısı gerçekleştirilir. Heyet üyeleri tarafından sözcü olarak belirlenen ve toplantıyı idare etmekle görevlendirilen Ali Kaya, toplantıdan çıkacak sonucun taraflarca kabul edilmesini teminat altına almak amacıyla Hızır Lokması dağıtır.
FDG temsilcileri, Dersim Meclisi adına gözlemci olarak iştirak eden heyet üyeleri diğer katılımcılar dağıtılan Hızır Lokmasını kabul ederek toplantıdan çıkacak sonucu bağlı kalacakları sözünü verirler.
Uzlaşma Heyetinin oluşum sürecinde Yaşar Kaya, sayın Ali Kaya’yı  ‘‘sen ne dersen kabulümdür“ teminatıyla kendisine vekil atar.
Aynı Yaşar Kaya vekil olarak atadığı Ali Kaya‘nın elinden Hızır Lokmasını kabul etmeyerek Dersimlilerin cem-camati huzurunda düşkünlüğünü kendi eliyle tasdikleyerek görüntülü kayıt altına aldırır.
6. Kongremiz, bu düşkünlük utancıyla yaşamak zorunda kalan Yaşar Kaya ‘nın Federasyonumuzla herhangi bir alakasının bulunmadığını tekrar vurgular, üyelerimizden ve dostlarımızdan bu şahıssa bulaşmaktan imtina etmelerini talep eder. Yöneticilerimize ve dostlarımıza karşı kustuğu çirkeflik içinde boğulmak için kendisine ve düşkünlüğüne ortak olan birkaç kişi yeter de artar.‘‘

Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu (FDG) Yönetim Kurulu
17 Ocak 2018

Erkan Birdemir - Alevi Haber - Hamm

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.