Yaşayanlar 1 Mayıs 1977 yi anlatıyor

Yaşayanlar 1 Mayıs 1977 yi anlatıyor

Yaşayanlar 1 Mayıs 1977'yi anlatıyorHaber kanalı 24’ün yerli belgeseli Keşke Olmasaydı bu hafta 30 yıllık bir dosyanın kapağını aralıyor...

A+A-

Yaşayanlar 1 Mayıs 1977'yi anlatıyorYaşayanlar 1 Mayıs 1977'yi anlatıyor

Haber kanalı 24’ün yerli belgeseli Keşke Olmasaydı bu hafta 30 yıllık bir dosyanın kapağını aralıyor ve o Türkiye tarihinin en kanlı pazarlarından birini ölen bir lise öğrencisi ekseninde anlatıyor..

1 Mayıs 1977’de Taksim Meydanı’nda kana bulanan İşçi Bayramı kutlamalarına odaklanan belgeselde Kemal Türkler’in eşi Sabahat Türkler, düzenleme komitesinden Fehmi Işıklar, Mehmet Karaca, Celalettin Can; meydanda bulunan sanatçılardan Halil Ergün, gazeteciler Nail Güreli, Vasfiye Özkoçak, Ergun Konuksever; olaylarda yaralanan ve yargılanan çok sayıda tanık o günü anlatıyor.

40’tan fazla insanın hayatını kaybettiği 1 Mayıs 1977’de ezilerek ölenlerden birisi de lise son sınıf öğrencisi Jale Yeşilnil’di.

Belgesel, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve hayatlarının nasıl değiştiğine de, ilk defa Yeşilnil üzerinden ışık tutuyor.  Yaşar Taşkın Koç’un hazırlayıp sunduğu dosya 21 Kasım Çarşamba akşamı 20.10’da haber kanalı 24’te.

Belgesel dosya, kaçıranlar için aynı gece 01.10 ve Pazar günü 18.10’da tekrarlanacak.

21 Kasım 2007, Çarşamba

KEŞKE OLMASAYDI 24 / 21:15   
 

Hesabı sorulacak bir 'keşke'

Haber kanalı 24'ün yerli belgeseli Keşke Olmasaydı bu hafta 30 yıllık bir dosyanın kapağını aralıyor. 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda kana bulanan İşçi Bayramı kutlamalarına odaklanan belgeselde Kemal Türkler'in eşi Sabahat Türkler, düzenleme komitesinden Fehmi Işıklar, Mehmet Karaca, Celalettin Can; meydanda bulunan sanatçılardan Halil Ergün, gazeteci Vasfıye Özkoçak, Ergun Konuksever; olaylarda yaralanan ve yargılanan çok sayıda tanık o günü anlatıyor.

40'tan fazla insanın hayatını kaybettiği 1 Mayıs 1977'de ezilerek ölenlerden birisi de lise 3. sınıf öğrencisi Jale Yeşilnil'di. Belgesel, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve hayatlarının nasıl değiştiğine de Yeşilnil üzerinden ışık tutuyor. Yaşar Taşkın Koç'un hazırlayıp sunduğu dosya bu akşam ekranda.
 
21 Kasım 2007 - BİRGÜN

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.