"Yavru Vatan" değil "Yavru İran"!

"Yavru Vatan" değil "Yavru İran"!

"Yavru Vatan" değil "Yavru İran"!AKP'nin Gericilik dalgası Yavru Vatan'ı esir aldı.* Dini yatırımlara 14 milyon TL, eğitime 4 milyon TL,* 161 okula karşı...

A+A-

"Yavru Vatan" değil "Yavru İran"!"Yavru Vatan" değil "Yavru İran"!

AKP'nin Gericilik dalgası Yavru Vatan'ı esir aldı.

* Dini yatırımlara 14 milyon TL, eğitime 4 milyon TL,

* 161 okula karşı 182 cami,

* Bu yıl 16 cami açılması için çalışmalar tam hız sürüyor, 13 trilyon kaynak hazır

* Camilerde “Kuran Kursları” açılıyor, Din öğretimi tarikatlara devrediliyor,

* 500 çocuk “Kuran Kursu”nda eğitim görmek için Türkiye’ye gönderildi,

* Din Dersinin "Zorunlu" olması yolda,

* 182 camide 300 imam var, imamların bir kısmı Türkiye'den gönderiliyor ve maaşını Türkiye ödüyor.

Sendikalar Bakana Seccade ile Tesbih Verdi !

Bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bugün, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde “kuran kurslarına” karşı eylem yaptı ve düzenleneceğini ileri sürdükleri kuran kurslarını protesto etti.

Eylemde, bir kişi, sembolik olarak imam kılığına girerek, seccade üzerinde, başında takkesi ve elinde tespihiyle oturdu.

Eylemciler “Bilimsel eğitim demokratik yönetim” sloganları attılar ve Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’e verilmek üzere, bakanlık yetkililerine, tespih, takke ve seccade hediye ettiler. Eylemciler açıklamalarda da bulundular.

Eyleme temsilcileri katılan parti ve örgütler şöyle:

“KTÖS, KTOEÖS, GÜÇ-SEN, VERGİ-SEN, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği, ÇAĞ-SEN, KTAMS, Kadın Araştırmaları Merkezi, BARAKA, BASIN-SEN, EL-SEN, TEL-SEN, TÜRK-SEN, DAÜ-BİR-SEN, MEC-SEN, BASS, BES, BKP, YKP, TDP, TDP GENÇLİK”.

Bakanlık önünde düzenlenen eyleme katılan siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri adına konuşan KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, “eylemin, Din İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen kuran kurslarını protesto amacı taşıdığını” söyledi.

Varoğlu, Eğitim Bakanlığı’nı “kendi görevini tarikatlara devretmekle” suçlayarak, bunu şiddetle kınadıklarını belirtti.

Kuran kurslarının AKP’nin dayatması olduğunu iddia eden Varoğlu, bu kursların laiklik ve çağdaşlıkla özdeşleşen Kıbrıslı Türklerin inanç, değer yargısı ve kültürüne uymayan bir olay olduğunu kaydetti.

Okulların birer eğitim yuvası olduğunu ve dinin okullardan uzak tutulması gerektiğini söyleyen Varoğlu, insanların inançlarına saygı duyulmasını ve müdahale edilmemesini istedi.

Çağdışı ve gerici düşüncelerin çocukların beyinlerini yıkamasını istemediklerini ve bu tür kursları kabul etmediklerini ifade eden Varoğlu, bu mücadeleyi sadece öğretmen sendikalarının yapamayacağını dile getirdi, bu yüzden kendilerine destek veren tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Güven Varoğlu, konuşmasının sonunda Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ü “yanlıştan” geri dönmeye davet etti.

Varoğlu, konuşmasının ardından, sözü, KTOEÖS Genel Sekreteri Emin Özkalp’ın imzasıyla dağıtılan basın açıklamasını okuması için KTOEÖS adına Hasan Sarpten’e verdi.

Hasan Sarpten, Atatürk’ün devrimlerini benimseyip uygulayarak laik bir kültür oluşturan Kıbrıslı Türklerin, kuran kursları vasıtasıyla AKP’nin bir dayatması ile karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Bu durumun geçen hükümet döneminde de yaşandığını ve çocukların “tatil bahanesiyle” Türkiye’deki kuran kurslarına götürüldüğünü savunan Sarpten, şimdi de KKTC’de bu kursların açıldığını ifade ederek, bu konuda hükümete eleştirilerde bulundu.

Sarpten, bu kursların derhal durdurulması gerektiğini; dini yatırımlara 14 milyon TL, eğitime 4 milyon TL yatırım yapıldığını, ülkede 161 okula karşı 182 caminin bulunduğunu kaydetti.

Bakan Dürüst’ü de eleştiren ve ülkeye yeni cami yapılması ile kuran kurslarıyla ilgili verilen karardan hemen dönülmesini isteyen Sarpten, “icraatları ile Kıbrıslı Türkleri temsil etmeyenlerin de bulundukları koltukları daha fazla işgal etmemeleri gerektiğini” savundu.

Sarpten, Anayasa ve laiklik ilkesi gereği vatandaşların inançlarını dikkate almayanların, Müslüman olan-olmayan, inanan-inanmayan, kuran kursuna giden-gitmeyen, namaz kılan-kılmayan diye kutuplaşma ve Türkiyeli-Kıbrıslı çatışması yaratarak toplumda kamplaşmalara sebep olacaklarını iddia etti.

Bu yüzden ülkeyi yönetenleri baskılara boyun eğmeden, uygulamalarından vazgeçmeye çağırdıklarını belirten Sarpten, dayatmalara her zaman karşı duracaklarını söyledi.

KAYNAK : kibrisgenctv.com - 24.07.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.