Yayınevi cinayetinde çarpıcı iddialar

Yayınevi cinayetinde çarpıcı iddialar

Yayınevi cinayetinde çarpıcı iddialarMalatya Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada ortaya...

A+A-

Yayınevi cinayetinde çarpıcı iddialarYayınevi cinayetinde çarpıcı iddialar

Malatya Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada ortaya çıkan tanık cinayetin önce kendisine ihale edildiğini söyledi. Tanığa göre cinayet planını eski bir milletvekili ile bir tümgeneral yaptı.
 
MALATYA - Cinayet suçundan cezaevinde bulunan bir kişi tanıklık yapmak için mahkemeye başvurdu. Cinayetin önce kendine ihale edildiğini öne süren Metin Doğan, cinayetin planını eski bir milletvekili ile bir tümgeneralin yaptığını öne sürüyor. 

Ağabeyini öldüren kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle Elbistan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Metin Doğan, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği mektuplarda cinayet ile ilgili olarak ifade vermek istediğini bildirdi.

Cinayetleri işlediği iddiasıyla yarılanan Emre Günaydın’ı yakından tanıdığını belirten Doğan, bir siyasi partinin binasında bir araya geldiği eski milletvekili, bir tümgeneral ve il başkanının kendisinden, önce Zirve Yayınevi’ne arayıp tehdit etmesinin istendiğini öne sürüyor.

Metin Doğan, eski milletvekilinin kendisine “Bunların kalemini kırdık. Bu iş sana yakışır. Zirve Yayınevi’nde kim var kim yok öldüreceksin. Sana 300 bin dolar vereceğiz.Yerini ve zamanını sana bildireceğiz” dediğini öne sürüyor.

Metin Doğan, talimat beklediği sırada ağabeyinin öldürüldüğünü, kendisinin de bu kişiyi öldürüp cezaevine girdiğini anlatıyor.

Metin Doğan, cinayetin kendisine ihale eden kişilerce Emre Günaydın’a işletildiğini öne süren Metin Doğan, duruşmada bu kişilerin azmettirici olduklarına ilişkin delillerini de sunacağını iddia ediyor.

Savcılığa ulaşan bu mektup üzerine müdahil avukatlar, Metin Doğan’ın mahkemede tanık olarak dinlenmesi için başvuruda bulundu.

Mahkeme başkanı, 9 Haziran’da yapılacak duruşmada yüzleştirme yapılacağını, bu duruşmadan sonra da istenen tanıkların dinleneceğini karara bağladı.

NTV-MSNBC - 13 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.