Yazar Temel Demirer 301'den yargılanacak

Yazar Temel Demirer 301'den yargılanacak

Yazar Temel Demirer 301'den yargılanacakAdalet Bakanı Şahin, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından düzenlenen basın...

A+A-

Yazar Temel Demirer 301'den yargılanacakYazar Temel Demirer 301'den yargılanacak

Adalet Bakanı Şahin, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından düzenlenen basın toplantısındaki sözleri nedeniyle yazar Temel Demirer’in TCK 301. maddeden yargılanmasına izin verdi.

ANKARA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin yazar Temel Demirer’in TCK’nın 301. maddesindeki “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama” suçundan yargılanması istemiyle açılan dava kapsamında gönderdiği izin talebine olumlu görüş bildirdi.

Mahkeme 15 Mayıs 2008’deki duruşmada TCK’nın 301. maddesinde yapılan değişiklik nedeniyle yargılamanın durdurulmasına karar vermişti. Dava Adalet Bakanı Şahin’in izniyle kaldığı yerden devam edecek.

Demirer hakkında Hrant Dink’in öldürülmesinden bir gün sonra yaptığı basın açıklamasında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “Türklüğü, cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından dava açılmıştı. Demirer, 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Yazar Temel Demirer, 15 Mayıs’ta 301. maddede yapılan değişiklik dolayısıyla yargılamanın durdurulmasına karar verilmesinin üzerine “Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili iki astsubayın verdiği ifadeler ve 1 Mayıs’ta maruz kaldığım devlet terörü de birlikte ele alındığında, benim sözlerim eleştiri ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. Adalet Bakanı’nın şefaatine de muhtaç değilim” demişti.

İddianamede, Temel Demirer’in Hrant Dink’in öldürülmesinden bir gün sonra Ankara Yüksel Caddesi’ndeki basın açıklamasında yaptığı konuşmada, “Hrant Dink’in sadece bir Ermeni olduğu için değil, bu ülkede soykırım olduğu gerçeğini ifade ettiği için katledildi” cümlesi yer almıştı.

AA - NTV - 9 Eylül 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.