Yazara yargısız infaz

Yazara yargısız infaz

Yazara yargısız infaz Roj TV’de bir programa katıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesiyle ilişiği kesilen Yazar Erdoğan Aydın, uygulamaya...

A+A-

Yazara yargısız infaz Yazara yargısız infaz

Roj TV’de bir programa katıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesiyle ilişiği kesilen Yazar Erdoğan Aydın, uygulamaya tepki gösterdi.

Erdoğan Aydın, 23 Ekim günü, Hollandalı Senatör Düzgün Yıldırım ve Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Kazım Genç ile birlikte Roj Televizyonu’nda AİHM’in, ‘Zorunlu din derslerinin laikliğe aykırı olduğu’ kararı, Alevilerin hakları, laiklik ve AKP anayasasının demokrasi açısından ne olduğunun tartışıldığı açık oturuma katılmıştı.

Aydın, oturuma ilişkin, “Sosyalist kimlikli bir insan olarak eşitlik, özgürlük ve adaleti savundum. Her zaman her platformda açıkladığım demokratik, barışçıl, laik, evrensel hukuk ilkelerine dayanan görüşlerimi dile getirdim. Kürt hareketinin silahlı eylemlerinin barışa, Türkiye’nin demokratikleşmesine, Kürt sorununun tartışılmasına ve çözümüne yardımcı olmadığını belirttim” ifadelerini kullandı. Aydın, Fethullahçılığıyla bilinen gazete ve televizyonlarda, hatta liberal, milliyetçi kesimlerin de genellikle başvurduğu, bildik “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hakaret etti” şeklinde çarpıtmalarla kendisine karşı adeta linç kampanyası açıldığını söyledi.

Aydın, Cumhuriyet gazetesine çeşitli eleştiriler yöneltti. “Cumhuriyet yazarı Roj TV’de” şeklinde haberler yapılması üzerine Cumhuriyet gazetesi yönetiminin kendisiyle hiçbir diyaloga girmeden, basın ahlakına uymayan tavırlar geliştirdiği yorumunu yapan Aydın, gazeteye girmesi gereken Haçlı Seferleri ekseninde bağnazlığı ve sömürgeciliği sorguladığı yazısıyla, Cumhuriyet Dergi’ye girmesi gereken bir yazısının yayınlanmayarak kendisiyle otomatikman ilişkinin kesildiğini söyledi. Bununla da yetinmeyen gazete; TÜYAP Kitap Fuarı’nda konuşmacı olarak ilan ettiği söyleşilerden Aydın’ın ismini çıkarttı ve fuarda sergileneceğini ilan ettiği, önceden Cumhuriyet Kitapları’nca yayınlanmış kitapları ile ilk kez fuarda okurla buluşacak olan Öteki Tarih adlı kitabını da standından kaldırdı.

Memik Horuz
(İstanbul / EVRENSEL)-  9 Kasım 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.