Yazarının İşine Son Veren Cumhuriyet Protesto Edildi

Yazarının İşine Son Veren Cumhuriyet Protesto Edildi

Yazarının İşine Son Veren Cumhuriyet Protesto EdildiGeleceğimizi İstiyoruz İstanbul İnisiyatifi, yazar Erdoğan Aydın'ın işine son veren Cumhuriyet...

A+A-

Yazarının İşine Son Veren Cumhuriyet Protesto EdildiYazarının İşine Son Veren Cumhuriyet Protesto Edildi

Geleceğimizi İstiyoruz İstanbul İnisiyatifi, yazar Erdoğan Aydın'ın işine son veren Cumhuriyet gazetesini kınadı; Tunceli Barosu, kararın gözden geçirilmesi istedi.

Geleceğimizi İstiyoruz İstanbul İnisiyatifi, Cumhuriyet gazetesinin İstanbul'daki merkezinin önünde gerçekleştirdiği bir eylemle, yazar Erdoğan Aydın'ın Roj TV'de bir programa katıldığı için işine son verilmesini protesto etti.

Gazetenin bulunduğu sokağın başında dün (11 Kasım) eyleme geçen yaklaşık 30 kişi, "Erdoğan Aydın, Cumhuriyet Karanlık" sloganlarıyla gazete binasının önüne gelerek bir basın açıklamasıyla uygulamaya tepki gösterdi.  

"Cumhuriyet, linç girişimini sahiplendi"

Cumhuriyet, Vakit ve Zaman gazetelerini "iş milliyetçiliğe gelince şahin kesilip yan yana gelmekle" suçlayan inisiyatif üyeleri, "Özgürlüklere karşı kutsal ittifak içine girdiler" dediler.

Zaman zaman "Karanlığa karşı özgür demokratik Türkiye" ve "Faşizme ölüm tek yol devrim" sloganlarıyla kesilen açıklamada, "Erdoğan Aydın'a karşı yobazların başlattığı ve 'özde değil sözde ilerici' Cumhuriyet gazetesinin sahiplendiği linç girişimini kaygıyla karşılıyoruz" denildi.

"Aydını hedef yapmanın sakıncasını yaşadık"

 Ülkenin geleceği olan gençler olarak Türkiye'de hiçbir demokratın, aydının ve gerçek yurtseverlerin fikirleri yüzünden zarar görmesini istemediklerini açıklayan grup, bir aydının hedef tahtasına koymanın sakıncalarını Aziz Nesin ve Hrant Dink örneklerinde acı şekilde yaşadıklarını ifade ederek, "Tam da bu nedenle tehlikenin farkındayız" dediler.

Basın açıklamasında, MHP'ye övgüler düzen, Kızılelma Koalisyonu'nun sözcülüğünü yapan, sermaye çevrelerine methiyeler düzen, Kürt sorununun da eşitlikçi ve demokratik bir yaklaşım yerine askeri müdahaleyi savunan gazete, sürekli sağa çeken bir gemi gibidir" sözlerine de yer verildi.

Tunceli Barosu gazeteye mektup yazdı

Tunceli Barosu avukatları be yönetim kurulu da, gazeteye gönderdiği bir mektupta, Aydın'ın yazarlığına son verilmesi kararının gözden geçirilmesi istendi.

Mektupta, "Cumhuriyet gibi Türkiye ile yaşıt bir gazetenin düşünce özgürlüğü ve demokrasi konusunda nice badireler atlattığı bilinmektedir. Yine bu gazete bünyesinde pek çok ilerici-demokrat ve sosyalist kalemin hala görev yaptığı ortadadır. Hal böyleyken gazete yönetiminin bu uygulamaya imza atması tek kelimeyle utanç vericidir" denildi.

Ayrıca, "Uğur Mumcuları, Ahmet Taner Kışlalıları düşünceleri nedeniyle yitirmiş bir gazetenin Erdoğan Aydın'a tahammül edememesini anlayamıyoruz" ifadelerine yer verildi. (EÖ)

Erol ÖNDEROĞLU - BİA Haber Merkezi - İstanbul
11 Kasım 2007, Pazar

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.