Yazarlar 1 Mayıs 2009'da Taksim'de olacaklar

Yazarlar 1 Mayıs 2009'da Taksim'de olacaklar

Yazarlar 1 Mayıs 2009'da Taksim'de olacaklarKOMİTE BAŞKANI LEYLA ERBİL AÇIKLAMA YAPTIUluslararası PEN Türkiye Merkezi, Türkiye Yazarlar...

A+A-

Yazarlar 1 Mayıs 2009'da Taksim'de olacaklarYazarlar 1 Mayıs 2009'da Taksim'de olacaklar

KOMİTE BAŞKANI LEYLA ERBİL AÇIKLAMA YAPTI

Uluslararası PEN Türkiye Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Türkiye Edebiyatçılar Derneği’nin kurduğu 1 Mayıs 2009 Komitesi, 17 Temmuz’da bir basın toplantısı yaptı. Komite başkanı Leyla Erbil ile üyeler Süha Oğuzertem ve Müge Karalom’un da katıldığı toplantıda Erbil, komitenin kaleme aldığı ‘1 Mayıs 2009 Yazarlar Çağrısı’nı okudu. Çağrıda, “Edebiyat emekçilerinin, Taksim Alanı’nda, onlarca insanımızın öldürüldüğü, yüzlercesinin yaralandığı yerlerde 1 Mayıs 2009’da onlara saygı duruşunda bulunma kararlılığında” olduğu belirtiliyor.

Üç örgüt adına konuşan Leyla Erbil, bu duruşun hem edebiyatçı, hem yurttaş olma sorumluluklarının bir sonucu olduğunu söyledi. Komiteye göre kamusal alanda görüş açıklamak da halkın hak ve görevleri arasında ve bunun siyaset ötesi bir boyutu var.

Giderek kitleselleşme amacındaki oluşum, bir imza kampanyasının yanı sıra birçok eylem ve toplantı düzenlemeyi de amaçlıyor.

Kitle örgütleriyle iletişim için ilk adımı atan ve yanıt bekleyen komite şimdilik Latife Tekin, Bilgesu Erenus, Ayşegül Devecioğlu, Tarık Günersel, Tevfik Taş, Mahmut Temizyürek, Sezai Sarıoğlu, Mustafa Köz, Halil İbrahim Özcan, Yaşar Bodur, Onur Behramoğlu ve Efe Duyan’dan oluşuyor. ‘1 Mayıs 2009 Yazarlar Komitesi’ halkın desteğine ve katılımına da açık.

(Türkiye Pen Merkezi 0 212 292 00 26 / http://www.pen.org.tr/tr/komiteler)

Cumhuriyet - 20.07.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.