Yazıcıoğlu: Alevilere ayrımcılık yok

Yazıcıoğlu: Alevilere ayrımcılık yok

Yazıcıoğlu: Alevilere ayrımcılık yokDiyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, dün Alevilerin başkentte mitingle dile getirdiği, baskı ve...

A+A-

OIOIOIYazıcıoğlu: Alevilere ayrımcılık yok

Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, dün Alevilerin başkentte mitingle dile getirdiği, baskı ve ayrımcılık iddialarını reddetti. “Ancak bu kesimin bazı sıkıntıları olduğunu da biliyoruz” dedi.

ANKARA - Yazıcıoğlu, cemevleri ile ilgili bir çalışma yapıldığının da altını çizdi.

Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu Alevilerle sünni kesim arasında pek çok müşterek nokta bulunduğuna dikkat çekiyor. Cemevlerinin ibadethaneye dönüştürülmesi önerisiyle ilgili de “Bu konuda bazı taslak çalışmalarımız var” diyor:

“Baktığınız zaman baskı bir ayrımcılık görmelerini gerektirecek bir şey söylemek zor. Türkiye Cumhuriyetinin eşit vatandaşlarıdır. Herkesimden vatandaşlarımız gibi. Ama Alevi vatandaşlarımızın bir kısım sıkıntılarının olduğunu da öteden beri biliyoruz. Cami cemevi konusu hep polemik ve tartışma konusudur. Cemevleri ile ilgili çalışmalarımız var. Sıkıntıları gidermek için taslak çalışmalar yapıyoruz.”

Yazıcıoğlu diyanetin kaldırılması önerisine ise karşı çıkıyor: “İslam dünyasında model olarak gösterilen bir yapılanma bu. Bunu kaldıralım demek akılcı bir davranış olmaz. Türkiye’nin gerçekleri ile de örtüşmüyor. Bu tür talepler ortaya konursa uzlaşma zor olur”

Said Yazıcıoğlu, Alevi köylerine diyanetin cami yaptırdığı iddialarını da kesinlikle kabul etmiyor, din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması konusunda ise yeni anayasayı adres gösteriyor: “Uygulamada sıkıntılar olabilir. Alevi vatandaşlarımızı tatmin edecek düzenlemeler yeterli değilse yeniden ele alınabilir.”

Madımak otelinin müze haline getirilmesi talebine “O bir kanayan yaradır o yarayı tedavi etmemiz lazım” diyen Yazıcıoğlu, mülkiyet sorunlarının aşılması halinde bu talebin yerine getirileceğini de söylüyor.

NTV-MSNBC - 10 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.