Yazıcıoğlu: Alevilere yeni bir elbise dikeceğiz

Yazıcıoğlu: Alevilere yeni bir elbise dikeceğiz

Yazıcıoğlu: Alevilere yeni bir elbise dikeceğiz ANKARA - Hükümetin Alevi açılımı Meclis'te tartışmaya yol açtı. Devlet Bakanı...

A+A-

Yazıcıoğlu: Alevilere yeni bir elbise dikeceğiz Yazıcıoğlu: Alevilere yeni bir elbise dikeceğiz

ANKARA - Hükümetin Alevi açılımı Meclis'te tartışmaya yol açtı. Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu "Alevilere yeni bir elbise dikip huzurlu yaşamalarını sağlamak görevimizdir" dedi. TBMM Genel Kurulu'ndaki Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçe görüşmelerinde, DTP'li Tunceli milletvekili Şerafettin Halis, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla Alevilere verilecek iftarı eleştirerek, "Aleviliği İslam içi görme haddini kimden alıyorsunuz" diye sordu. Bunun üzerine Alevi kökenli AKP'li Reha Çamuroğlu, Başbakan'ın iftarda mihman (konuk) olduğunu belirterek, "Bu ülkede hiçbir arka bahçe yaratmayacağız. Aleviliğin İslam içi olduğunu, bin yıldır iddia eden insanlar olarak elbette davetimizi bu kriterle yaparız" dedi.

Yazıcıoğlu da, eleştirilere, "Bizim kimseyi dönüştürmeye niyetimiz yok. Herkesin kendi inancı içinde mutlu yaşamını temin etmek istiyoruz. Diyanet bu konuda gerekli çalışmaları başlatmıştır. Zamanında belki bu vatandaşlarımıza elbise biçmeye çalıştık; uymadığını gördük. Şimdi hep birlikte yeni bir elbise dikip onların da huzurlu yaşamlarını sağlamak temel görevlerimizdir."

RADİKAL - 6 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.