Yazıcıoğlu : Diyanet bütçesi bir mezhebe bağlı değildir

Yazıcıoğlu : Diyanet bütçesi bir mezhebe bağlı değildir

Bakan Yazıcıoğlu'ndan AB İlerleme Raporu Değerlendirmesi Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, AB İlerleme Raporu'nu değerlendirdi. Antalya Valisi...

A+A-

Yazıcıoğlu : Diyanet bütçesi bir mezhebe bağlı değildirBakan Yazıcıoğlu'ndan AB İlerleme Raporu Değerlendirmesi
 
Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, AB İlerleme Raporu'nu değerlendirdi. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile birlikte ziyaret eden Yazıcıoğlu, İlerleme Raporu'nu henüz görmediğini belirterek "Din özgürlüğü konusunda eksiklikler olduğu düşünülüyorsa bunlar mutlaka giderilir" dedi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i ziyaret eden Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn başkanlığında yapılan toplantının ardından açıklanan Türkiye İlerleme Raporu'nu değerlendirdi. İlerleme Raporu'nu görmediğini söyleyen Yazıcıoğlu, "Din ve ifade özgürlüğü için çaba gösteriyoruz. Uyum yasalarıyla ilgili gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Ama eksiklikler her zaman olabilir. Bu yolda azimle kararlılıkla yürüyoruz" dedi. 

Diyanet İşleri'nin bütçesinin tüm vatandaşlara hizmet için harcandığını söyleyen Yazıcıoğlu, "Diyanet İşleri'nin bütçesi bir mezhebe bağlı bir bütçe değildir. Bütçe vatandaşlarımız için harcanır. Alevi vatandaşlarımıza her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İmamların grev yapacağı şeklindeki haberleri değerlendiren ve valiliğin şeref defterini imzalayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ise, "Türkiye'de grev yapacak bir imam olduğuna inanmıyorum. İmamları para için sendikal mücadele yapan işçiler olarak görmemek lazım. İmamlık kutsal bir meslektir" dedi.

İHA - 6 Kasım 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.