Yazıcıoğlu: Diyanet Kaldırılamaz

Yazıcıoğlu: Diyanet Kaldırılamaz

Yazıcıoğlu: Diyanet Kaldırılamaz "Diyanet'in kapatılması yönündeki görüş uç bir talep."Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın...

A+A-

Yazıcıoğlu: Diyanet Kaldırılamaz

"Diyanet'in kapatılması yönündeki görüş uç bir talep."

Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılması yönündeki görüşleri uç bir talep olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Sait Yazıcıoğlu, Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te Tika tarafından onarılan Kösala Köyü ilköğretim okulu ile Kepenekçi Köyü sağlık merkezinin açılışına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu kadar birikimden sonra, bu kurumu kaldırıp ne yapacağız. Her inanç sahibi insanımızın ülkemizde kendi inancı içerisinde rahat ve huzur içerisinde yaşabilmesi esastır. Bu tür fikirleri ortaya atmanın bir anlamı yok. Bunun için el birliği yapalım. Oturalım tartışalım"

Alevi köylerine cami yapılmadığını, bu konuda yanlış anlamaların olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu "Talep görmeyen camiler zaman içinde kendiliğinden kapanmıştır" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Ahıska Türklerinin vatanlarına dönüşüyle ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını sürecin 6 ay veya bir yıl uzatılması yönündeki isteklerin Gürcistan hükümeti tarafından olumlu karşılandığını kaydetti.

TRT - 12 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.