Yazıcıoğlu : Kimseyi değiştirme ve dönüştürme düşüncesinde değiliz !

Yazıcıoğlu : Kimseyi değiştirme ve dönüştürme düşüncesinde değiliz !

Yazıcıoğlu : Kimseyi değiştirme ve dönüştürme düşüncesinde değiliz !-MİT, MGK, Diyanet ve TİKA'nın bütçeleri...

A+A-

Yazıcıoğlu : Kimseyi değiştirme ve dönüştürme düşüncesinde değiliz !Yazıcıoğlu : Kimseyi değiştirme ve dönüştürme düşüncesinde değiliz !

-MİT, MGK, Diyanet ve TİKA'nın bütçeleri kabul edildi-

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Bakan Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:
 
Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, hiç kimseyi değiştirme ve dönüştürme düşüncesinde olmadıklarını belirterek, ''Zaten bu mümkün olan birşey değil. Her inanç grubuna mensup vatandaşımız kendi inancı içerisinde nasıl inanıyorsa, nasıl düşünüyorsa, serbest ve hür olarak bu ülkede mutlu bir şekilde yaşayabilmeli'' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Bakan Yazıcıoğlu, hiç kimseyi değiştirme ve dönüştürme düşüncesinde olmadıklarını söyledi. Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

''Zaten bu mümkün olan bir şey değil. Herkes, her inanç grubuna mensup vatandaşımız kendi inancı içerisinde nasıl inanıyorsa, nasıl düşünüyorsa, serbest ve hür olarak bu ülkede mutlu bir şekilde yaşayabilmeli. Asırların üst üste yığdığı sorunları, tabi ki bir kalemde çözemeyiz. Ama bu konuya mutlaka bir çözüm bulmamız lazım.

Bu konularda mutabakat sağlayacak bir zemin bulmalıyız. Alevi düşüncesi, yazılı kaynaktan çok, kulaktan-kulağa, atalardan-dedelerden intikal eden bir kısım anlayışlara dayandığı için, bu görüş farklılıklarını normal karşılıyoruz. Yazılı kaynağa çok fazla dayanmıyor. İşte bu eksikliği gidermek bakımından, Diyanet İşleri Başkanlığı önemli bir görevi yürütüyor.''

-ALEVİ DÜŞÜNCESİ OKUL KİTAPLARINDA-

Yazıcıoğlu, okul kitaplarında Alevi düşüncesiyle ilgili üniteler konulduğunu belirterek, ''Bunlar yeterli olmayabilir, geliştirilerek daha tatmin edici hale getirilebilir'' dedi. Üniversitelerde de Alevi ve Bektaşilerle ilgili birimlerin bulunduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, bu konuya yönelik Araştırma Enstitülerinin kurulduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, bu enstitülerin sayısının artması gerektiğine işaret ederek, bu konudaki olumlu görüşlerden istifade edeceklerini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yer alan 'savunma uzmanlığı' denilince askeri anlamda bir oluşumun söz konusu olmadığını belirten Yazıcıoğlu, ''Bölgelerin, hatta şehirlerin özelliklerine göre bir kısım kamu görevlilerinin seçilmesi elbette onların başarılarını artıran bir kriterdir. Burada başka bir niyet söz konu değildir. Her bölgenin, her şehrin farklı özellikleri vardır. Oraya atanacak bir yöneticinin, oraya yönelik hassasiyetler konusunda bilgili olması, elbette oradaki başarısını da artıracaktır'' diye konuştu.

Daha sonra, Başbakanlık, MİT, MGK, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TİKA'nın 2009 yılı bütçeleri kabul edildi.

KAYNAK : AKTİFHABER - 5 Kasım 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.