Yazıcıoğlu'nun tuhaf Madımak çıkışı

Yazıcıoğlu'nun tuhaf Madımak çıkışı

Yazıcıoğlu'nun tuhaf Madımak çıkışıMadımak Oteli'nin altındaki kebapçının müze yapılması ilgili önerilere BBP liderinden...

A+A-

Yazıcıoğlu'nun tuhaf Madımak çıkışıYazıcıoğlu'nun tuhaf Madımak çıkışı

Madımak Oteli'nin altındaki kebapçının müze yapılması ilgili önerilere BBP liderinden ilginç yorum

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'taki Madımak Oteli'nin altındaki kebapçının taşınmasıyla ilgili, ''Biz oranın kütüphane olmasından yanayız. Müze filan olması doğru şeyler değildir. Neyin müzesini yapacağız? O zaman Türkiye'nin her köşesini müze yapmak lazım'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Gaziantep'te düzenlenen aday tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yazıcıoğlu, Sivas'taki Madımak Oteli'nin altındaki kebapçı dükkanın taşınmasıyla ilgili soru üzerine, ''Madımak'taki yangın Sivas'a karşı yapılmış bir provokasyondur. Orada Alevi kardeşlerimizle beraber Sünni vatandaşlarımızdan da ölenler vardır'' yanıtını verdi.

"NEYİN MÜZESİNİ YAPACAĞIZ?"

Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bu büyük acının yaşandığı gün 33 tane vatandaşımızı da o yangın yerinden kurtaran BBP olmuştur. Biz bu acıların ve yaraların sarılmasını istiyoruz. Sürekli gündemde tutulmasını istemiyoruz. Çünkü Aleviler'e karşı yapılmış bir hareket değil, Sivas'a karşı yapılmış, topyekün milletimize karşı yapılmış bir provokasyondur.

Otelin altındaki lokanta eskiden de vardı zaten. Yani bir vatandaşımız orada lokanta işletiyor diye 'efendim burada et pişiriyor' denilmesi, bunlar doğru şeyler değil. Ama, 'madem ki istismar ediliyor, bu kadar çok üzerinde duruluyor, birileri de bundan inciniyorsa ben o zaman lokantamı kapatırım' dedi vatandaşımız ve lokantayı kapattı. Biz oranın kütüphane olmasından yanayız. Ama müze filan olması doğru şeyler değildir. Neyin müzesini yapacağız? O zaman Türkiye'nin her köşesini müze yapmak lazım.''

HURHABER - 14 Şubat 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.