Yeni âdet: Öğretmenler için mevlit okutuluyor!

Yeni âdet: Öğretmenler için mevlit okutuluyor!

Yeni âdet: Öğretmenler için mevlit okutuluyor! ANKARA - Öğretmenler Günü nedeniyle geçen yıl Amasya ve Kırşehir milli...

A+A-

Yeni âdet: Öğretmenler için mevlit okutuluyor! Yeni âdet: Öğretmenler için mevlit okutuluyor!

ANKARA - Öğretmenler Günü nedeniyle geçen yıl Amasya ve Kırşehir milli eğitim müdürlüklerinin 'resmi' programlarına koyduğu 'mevlit', rutin bir 24 Kasım etkinliğine dönüşüyor. Balıkesir'in Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 'camide mevlit (Hz. Muhammed'in doğumunu, hayatını anlatan mesnevi) okutacak. Bilecik'in Bozüyük ilçesinde mevlit ve mezarlık ziyareti ise bugün.

Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması için oluşturduğu beş kişilik heyetle yaptığı toplantıda, resmi programa mevlidi de ekledi. Öğretmenler Günü ilçe kutlama kurulu toplantı tutanağında, Atatürk anıtı önünde başlayan programın Merkez Camii'nde okutulacak mevlitle bitirileceği belirtildi. Organizasyonu yapması için Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Kafaf ile Öğretmenevi Müdürvekili İbrahim Çevik görevlendirilirken tutanağın altında beş kişilik kutlama heyetinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Dalyancı'nın da imzası bulunuyor. Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen resmi programda ise Kasımpaşa Camii'nde cuma namazı öncesinde mevlit okutulması ile mezarlık ve kabir ziyareti var.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, uygulamaya "İlçe milli eğitim müdürü, müftülerin ve imamların yapacağı işleri yapmaya kalkıyor. Eğitimin dinselleştirilmesiyle karşı karşıyayız" diye karşı çıktı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de "24 Kasım dini tören vasfı kazanmaya başladı. Mevlit de okutulabilir ama bunu MEB'e bağlı kurumların yapması kabul edilemez" dedi.

BETÜL KOTAN
23.11.2007 - RADİKAL

Öğretmenler Günü'ne 'mevlitli' program

Balıkesir ve Bilecik'te 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerine mevlit okumak da eklendi

Balıkesir'in Havran ve Bilecik'in Bozüyük ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırlanan resmi tören programında mevlit okutulacak.

Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmenler Günü kutlaması hazırlanan resmi programda mevlit okutulmasını kararlaştırdı. "24 Kasım 2007 Öğretmenler Günü İlçe Kutlama Kurulu Toplantı Tutanağı"nda Atatürk anıtı önünde başlayan programın Merkez Camii'nde yatsı namazı öncesi okutulacak mevlit ile bitirileceği belirtildi.
"Görevi başında şehit olmuş veya ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerin aziz hatıralarına Merkez Camii'nde yatsı namazı öncesi mevlit okutturulacaktır" ifadelerine yer verilen tutanakta, bu organizasyonu yapması için Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Kafaf ile Öğretmenevi Müdür Vekili İbrahim Çevik görevlendirildi. Tutanağın altında İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Dalyancı'nın da imzası yer aldı.

Hemen iptal edilmeli

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "24 Kasım'lar giderek mahalle baskısının hissedilmeye başladığı ve kurumsallaştığı törenlere dönüşmeye başladı. Olması gerekenin ötesine geçip dini törenler vasfı kazanmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı kurumlar bunları düzenleyebilir ama MEB'e bağlı kurumların doğrudan düzenlemesi bu dönem oldukça öne çıkan bir tutum. Hemen iptal edilmeli. Atatürk'e başöğretmen payesinin verildiği, öğretmenlerin onore edildiği günde bu işlerin başka alanlara havale edilerek yapılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Mezarlık ziyareti

Bilecik Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen resmi programda da 23 Kasım'da Kasımpaşa Camii'nde cuma namazı öncesinde mevlit okutulması, mezarlık ve kabir ziyaretine yer verildi.

Bozüyük Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit'in olurunun bulunduğu programı eleştiren Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, "Atatürk'ün kurduğu laik eğitime ters bir uygulama. Eğitimin dinselleştirilmesiyle karşı karşıyayız" dedi. Öğretmenler Günü'nde mevlit okutulmasının ilk uygulamaları 2006'da Amasya ve Kırşehir'de gerçekleştirilmişti.

BAHAR ATAKAN Ankara
23.11.2007 - MİLLİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.