Yeni bir asimilasyon karargahı açılıyor

Yeni bir asimilasyon karargahı açılıyor

Yeni bir asimilasyon karargahı açılıyorDünya Ehl-i Beyt Vakfı isimli sözde Alevi kurumu AKP'nin desteğiyle inşa ettiği yeni genel merkez...

A+A-

Yeni bir asimilasyon karargahı açılıyorYeni bir asimilasyon karargahı açılıyor

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı isimli sözde Alevi kurumu AKP'nin desteğiyle inşa ettiği yeni genel merkez binasını Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının katılması beklenen bir törenle açacak. Mehter Takımının sahne alacağı duyurulan etkinliğe AKP'li belediye başkanları ve milletvekillerinin katılması bekleniyor.

Daha önce Fazilet Partisinden milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani ALTUN, Alevi kamuoyunun itibar etmediği bir isim. Reha Çamuroğlu ile Alevilere çengel atmaya çalışan AKP, bu planı tutmayınca devreye Fermani ALtun'u soktu. AKP'lilerle aşure kaynatıp yiyen, Ramazan ayında İftar yemeği düzenleyen Fermani Altun özellikle önümüzdeki yerel seçim sürecinde epeyce sahneye çıkacağa benziyor. AKP sözde Alevi Açılımını Altun'la sürdürecek gibi. Bu arada Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği açılış programında Tokat Hubyar Semah ekiplerinin yer alacağına ilişkin haberler üzerine "Şimdi Tokatlılar birbirlerine soruyor kim yapabilir bunu ? Kim bu törende Hubyar Semahı Dönecek ? Bu semahçılar kimler ? Bu Tokatlı Dernek, hangi köyün, ilçenin ya da Alevi kurumunun ?" diyerek haberlere tepki gösterdi.

Milliyet Gazetesi'nin açılışa ilişkin haberini aktarıyoruz:

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı yeni merkezine kavuşuyor

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı’nın Eyüp’te yapılan yeni genel merkez binasının açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın da katılması bekleniyor

8. Dünya Ehl-i Beyt Kurultayı da açılıştan bir gün sonra yeni genel merkezin Hacı Bektaş Veli Salonu’nda düzenlenecek.

Alibeyköy Veysel Karani Caddesi’nde yapımı tamamlanan Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Merkezi, Kültür ve Hizmet Birimi, 12 Ekim 2008 Pazar günü törenle hizmete girecek.

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun’un gönderdiği davetiyede Cumhurbaşkanı Gül ile TBMM Başkanı Toptan’ın da törene katılacağı bildirildi.

Mehter takımının konser vereceği törende tasavvuf musikisinden örnekler seslendirilecek. Açılış konuşmalarının ardından Tokat, Sivas, Erzincan ve Balkanlar’dan gelenlerin oluşturduğu ekipler semah dönecek. Mevlevi sema ekiplerinin de sema yapacağı açılışta halk sanatçıları ve ozanları ile yabancı sanatçılar da konser verecek. Törenin sonunda ise yemek ve aşure ikramı yapılacak.

8. Dünya Ehl-i Beyt Kurultayı da açılıştan bir gün sonra yeni genel merkezin Hacı Bektaş Veli Salonu’nda yapılacak.

İSTANBUL Milliyet - 09 Ekim 2008

İLGİLİ HABERLER:

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.