Yeni Cemevi'nde Aşure günü

Yeni Cemevi'nde Aşure günü

Yeni Cemevi'nde Aşure günü  Hamburg`da yeni satın aldıkları Cemevi`nin ilk etkinliğini Aşure günü vesilesiyle gerçekleştiren...

A+A-

Yeni Cemevi'nde Aşure günü Yeni Cemevi'nde Aşure günü
 
Hamburg'da yeni satın aldıkları Cemevi'nin ilk etkinliğini Aşure günü vesilesiyle gerçekleştiren Hamburg Alevi Toplumu Barış ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz mesajı verdiler.

HAMBURG - Hamburg Alevi Kültür Toplumu (HAKM) Muharrem orucunun bitmesiyle birlikte düzenledikleri Aşure gününde, yeni Cemevi'nde ilk faaliyetlerini de gerçekleştirdiler. Kentin St. Pauli semtinde mülkiyetini satın aldıkları binayı böyle önemli bir vesileyle faaliyete geçirmekten dolayı mutlu olduklarını dile getiren yetkililer, Cemevi'nin herkese açık olduğunu dile getirdiler. Aşure gününe Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Başkanı Turgut Öker, Hamburg Sosyal Demokrat Parti Meclis üyeleri Behçet Algan, Bayram İnan, Klaus Lübke ve dernek üyeleri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dede Hasan Kılavuz, Bugün Muharrem ayı sonunda lokmamızı paylaşmak için buradayız. Bu inanç ve ibadete hizmet eden herkesin Hızır yardımcısı olsun dedi. HAKM'nin kurucularından AABF Başkanı Turgut Öker, HAKM'nin 22 yılda geldiği şu nokta çok sevindirici. Almanya'da ilk Alevi adı altında kurulan dernek olma özelliğini taşıyan HAKM, artık Alevilerin inançlarına sahip çıktıklarının en güzel örneğidir dedi.

FARKLI İNANÇLAR DA BİR ARADA YAŞAYABİLİR

Türkiye'de de bu tür gelişmelerin olmasını arzu ettiklerini ifade eden Öker, İstenirse farkı kimliklerde ya da inançlarda insanlar bir arada barış ve huzur içinde yaşayabilirler. Türkiye'de de Sünnilerle diyaloglarımızı geliştirmek istiyor, Almanya'da olduğu gibi birlik ve beraberlik sergilemek, bu kardeşlik resmini tüm dünyaya sergilemek istiyoruz dedi. Bu tür etkinliklerle insanlara iyiliği ve yardımlaşmayı göstermek istediklerini ifade eden HAKM Başkanı Cengiz Orhan ise, Bugün evsizlere ve yoksullara da yemek dağıtarak Aşure günümüze bir güzellik kattık. Bizler dostça ve kardeşçe yaşamak istiyoruz dedi. Aşure'nin farklı tatlardan oluştuğuna dikkat çeken Hamburg SPD Meclis Üyesi Behçet Algan, Aşureye benzeyen insanların bugün burada bir arada olması güzel. Derneğin yeni Cemevi olmasından dolayı dermek üyesi olarak gururluyum dedi. Konuşmaların ardından konuklara ekmek ve Aşure dağıtıldı. Dışarıda kurulan döner büfesi ise evsizlere, yoksullara ve konuklara ücretsiz döner dağıttı.
 
Nebahat UZUN - postgazetesi.com - 01.01.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.