Yeni din dersi müfredatı 2011-2012'de

Yeni din dersi müfredatı 2011-2012'de

Yeni din dersi müfredatı 2011-2012'de Bakan Faruk Çelik protesto altında konuştu: 23 Kasım'da Madımak'ın inanıyorum ki tabelası...

A+A-

Yeni din dersi müfredatı 2011-2012'de Yeni din dersi müfredatı 2011-2012'de

Bakan Faruk Çelik protesto altında konuştu: 23 Kasım'da Madımak'ın inanıyorum ki tabelası indirilecek.

5. Uluslararası İnanç Önderleri Toplantısı'na hükümeti temsilen katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik de bir konuşma yaptı.

Bakan Çelik, “Burada siyasi nutuklar atıldı. Benim bu konuşmalarımı siyasetle irtibatlandırmayın. Benim derdim üzüm yemek“ dedi.

Bu arada Bakan Çelik konuşması sırasından bazı katılımcılar tepki gösterdi. Çelik‘in konuşması sırasında sahne önüne gelen bir kişi “Oyaladınız. Oyaladınız “ diyerek gösterdi. Çelik ise, bu kişiyi duymamazlıktan geldi bazı tepkilere ise, “Burası medeni bir platform. Bütün eleştirilerinize açığız" diyerek cevap verdi.

"MADIMAK 23 KASIM’DA YENİ BİR GÖRÜNÜMLE HUZURLARINIZDA OLACAK"

Bakan Çelik konuşmasında, Madımak katliamına değindi. Madımak Otel'inin kamulaştırıldığını söyleyen Çelik, “ 23 Kasım ‘da son mahkemesi olacağı söyleniyor. 23 Kasım’da Madımak’ın inanıyorum ki tabelası indirilecek. Kamulaştırma bedeli de yatırılmıştır. 23 Kasım‘dan sonra yeni bir görünüm ve yeni şekliyle huzurlarınızda olacak“ dedi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersiyle ilgili de konuşan Bakan Çelik, müfredatı tekrar ele aldıklarını belirtti.

YENİ DİN DERSİ MÜFREDATI 2011 - 2012'DE

Çelik, “Vatandaşımız bu müfredatı yeterli görmediğine göre bizim için bu yeterlidir. İstemiyorsa başka yerlere sormaya gerek yok. Oturup kendimizin bu işleri çözmemiz gerekiyor. O halde Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğrenimini yalnız öğretim yapmak gerekiyor" dedi. Çelik, Alevilerin hazırladığı çalışmayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uyarlandığını söyleyen Çelik , "Şimdi yeni yılda Ocak ayında büyük bir ihtimalle Alevi kesimlerle biraraya geleceğiz. Diyeceğiz ki bu bir öğretimdir. Buradaki eksiklikler konmuş. Bu bir kültür dersi, bir bilgi alma dersi bu coğrafyada ateist bile olsak din nedir Müslümanlık nedir bilmesi, Yahudilik nedir bilmesi gerekiyor. Müfredatı dizaynı Ocak ayında sizlerle buluşuyor. Sizlerin onayıyla 2011 - 2012 eğitim - öğretim yılında bu dersin bir öğretim dersi olarak yürürlüğe girmesini sağlayacağız" diye konuştu. Bakan Çelik 2011 - 2012 eğitim öğretim yılında bu sorunu ortadan kaldırmış olacaklarını da kaydetti.

“BU İŞ BÖYLE KOLAY OLSA BÖYLE TERLER MİYİZ ? “

Bakan Çelik, konuşmasında Cemevlerinin statüsüne de değindi. Çelik, Cem evlerine bir statü tanındıktan sonra bütçenin konuşulacağını kaydetti. Çelik, Cemevlerinin durumu ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersiyle ilgili Bakanlar Kurulunda bir sunum yapacağını kaydetti. Çelik, “ Orada değerlendirmeler yapılacak. Biz Alevilerin arkasına dolanarak, kardeşlerimizin taleplerini görmeyerek “Kaptı kaçtı “ gibi böyle bir işin içinde değiliz. Onun için ne oluyor diye soruluyor. Bu iş böyle kolay olsa böyle terler miyiz ? “ diyerek konuşurken oldukça terlediğini de dile getirdi.

Bakan Çelik, yaptıkları çalışmalarla ilgili ise, “Haksızlık yapmayalım“ diye konuştu. Bakan Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığının eleştirilmesiyle ilgili ise, “ Diyanet İşleri Başkanlığının ne içeride ne dışarıda bu çalıştaylarla ilgili olumsuz bir değerlendirmesi olmamıştır. Aksine kendileriyle bu sorunun bir sorun olduğunu açıkça ifade etmişlerdir“ diye konuştu.

Çelik, "Bu talepler hukuk devletinde nasıl cevap bulur onu konuşmamız gerekiyor. Ama şunu bilmenizi istiyorum 73 milyon şerefli Türk Milletinde Yezid’ten taraftar bir tek insan yoktur" dedi.

"BİZ ALEVİLERİN OYU İÇİN BU ÇALIŞMALARI YAPMIYORUZ"

Bakan Çelik, kürsüden indiği sırada Başbakan’ın yargıya ilişkin yaptığı, “Artık dedelerden talimat alma dönemi bitti “ sözüne ilişkin bir soruyu yanıtladı. Bakan Çelik, “Sayın Başbakan dini kimlikli unsurların imamın, müftünün, dedenin bu şekilde yapılanmalarda yeri olmaması adına yaptığı değerlendirmedir. O süreçte yapılan konuşmalar malum davalarla ilgili. Bu konular bu toplantının gündemi değil.“ dedi. Alevilerin büyük bir çoğunluğunun referandumda hayır oyu vermesiyle ilgili bir soru üzerine ise, “ Sayın Başbakan’ın açıklaması referandumdan sonra. Biz Alevilerin oyu için bu çalışmaları yapmıyoruz. Alevilerden oy alalım diye bu çalışma yapılır mı ? Bir sorun var . Bu sorunun çözümüyle ilgili Ak Parti’nin başlattığı bir çalışmadır bu. Bu çalışmayı da dillendirmek üzereyiz. “ yanıtını verdi.

Radikal - İSTANBUL / DHA - 29 Ekim 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.