Yeni kurulacak sol partinin adı belli oldu

Yeni kurulacak sol partinin adı belli oldu

Yeni kurulacak sol partinin adı belli olduYeni parti haftasonu SHP ile birleşecek "Çağdaş Solda Büyük Buluşma' kapsamında yürütülen...

A+A-

Yeni kurulacak sol partinin adı belli olduYeni kurulacak sol partinin adı belli oldu

Yeni parti haftasonu SHP ile birleşecek "Çağdaş Solda Büyük Buluşma' kapsamında yürütülen çalışmalar sonunda Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (EDP) kuruluşu tamamlandı.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis'in Genel Başkanlığını yapacağı EDP, yarın yapılacak bir basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtılacak.

EDP, 13 Mart Cumartesi günü saat yapılacak olan SHP 3. Olağanüstü Büyük Kurultayı'nda SHP ile birleşecek.

Milliyet - ANKA - 09.03.2010

Solda yeni bir parti kuruldu

'Çağdaş Solda Büyük Buluşma' kapsamında yürütülen çalışmalar sonunda Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (EDP) kuruluşu tamamlandı.
 
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis'in Genel Başkanlığını yapacağı EDP, yarın kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verecek. EDP, 13 Mart Cumartesi günü yapılacak olan SHP 3. Olağanüstü Büyük Kurultayı'nda SHP ile birleşecek. EDP Genel Başkanı Ziya Halis de düzenleyeceği basın toplantısıyla partinin kuruluşunu kamuoyuna bildirecek.

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, SHP ve bazı Alevi dernekleri bir süredir parti kurmak için çalışma yürütüyordu. Partinin kurucuları arasında halen BDP milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Ufuk Uras ve bazı Alevi dernekleri de yer alıyor. Uras, bir sonraki seçime kadar BDP'nin grup yeterliliğini kaybetmemesi için EDP üyesi olmayacak.

Samanyoluhaber - (CİHAN) - 9 Mart 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.