Yeni rota Alevi kanalları

Yeni rota Alevi kanalları

Yeni rota Alevi kanallarıAlevi kimliği üzerine odaklanan televizyonlar, reklamverenlerin yeni adresi.Kebapçı ve türkü bar reklamlarıyla...

A+A-

Yeni rota Alevi kanallarıYeni rota Alevi kanalları

Alevi kimliği üzerine odaklanan televizyonlar, reklamverenlerin yeni adresi.

Kebapçı ve türkü bar reklamlarıyla yayın hayatına başlayan Alevi kimliği üzerine odaklanan televizyon kanalları, reklam verenlerin yeni adresi oldu.

Son yıllarda ardı ardına yayına başlayan ve Alevi kimliği üzerine odaklanan televizyon kanalları, reklamcılığa yeni bir soluk getirdi. Servetlerini yıllardan beri inanç ve kültürleri için harcayan Alevi işadamları, bir yandan kendi medyalarını yaratırken diğer yandan pazarlama ve pazarlama iletişimi ile tanışıyor. Alevi hassasiyeti olan kanallar ise kebapçı ve türkü barların reklamlarıyla geçinemeyeceklerini anlayıp, reklam departmanları kuruyor, pazarlama müdürleri tayin ediyor.

Marketing Türkiye"nin son sayısında yayımlanan "Televizyonda Alevi açılımı" haberine göre şu anda yayına devam eden ve kendisini Alevi veya Alevi hassasiyetli televizyon olarak tanımlayan altı kanal bulunuyor. Bunlar; Cem TV, Dem TV, Ekin TV, Kanal 12, Su TV, Yol TV. İlk yıllarda Alevi TV"lere reklam verenlerin çoğunu mahalle esnafı oluştururken Baktat, Keyveni Catering, Seven Hill ve Munzur Su gibi Alevi işadamlarının sahip oldukları markalar da destek amacıyla reklam vermeye başladı.

Türkü bar, emlakçı, konser, butik otel ve yeni çıkan kaset reklamları da TV bütçelerini döndüremeyince kavgalar, bölünmeler ve elden çıkarmalar başladı. Birçok Alevi TV"si el değiştirdi.

GERÇEK GÜNDEM - 03 Eylül 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.