Yeni Şafak'tan Alevilerin Asimilasyonuna büyük destek!

Yeni Şafak'tan Alevilerin Asimilasyonuna büyük destek!

Yeni Şafak'tan Alevilerin Asimilasyonuna büyük destek!Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi'nden hükümetin...

A+A-

Yeni Şafak'tan 'Alevi' açılımı!Yeni Şafak'tan Alevilerin Asimilasyonuna büyük destek!

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi'nden hükümetin "Alevi Açılımı" adıyla başlattığı "Alevileri asimile etme" projesine büyük destek. Yeni Şafak Gazetesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Sünni İlahiyatçılara hazırlattığı Hacı Bektaş Veli'nin "Makalat" adlı eserini 29 kupona okuyucularına hediye etmeye hazırlanıyor. İlk kupon 8 Ağustos'ta...

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Eğri'ninde içinde yer aldığı ilahıyatçılar tarafından hazırlanan ve "Alevi- Bektaşi klasikleri" olarak kamuoyuna sunulan asimilasyon kitapları devletin ve özel sektörün tüm imkanlarıyla dağıtılmaya devam ediliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Alevi-Bektaşi Klasikleri" adıyla 17 cilt halinde bastırılan ve Alevilerin görüş ve önerilerini almadan tamamen sünni ilahiyatçıların görüşleriyle hazırlanan kitaplar Alevi kamuoyunun büyük tepkisine neden olmuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hacı Bektaş-ı Veli'nin Makalat isimli eserinin yanısıra İlm-i Cavidan, Dar Kitabı, Velayetname-i Hacı Bektaş-ı Veli başta olmak üzere 17 eseri bastırmıştı.

Yeni Şafak Gazetesi de Diyanet'in hazırladığı Makalat'ın orijinal metnin tıpkıbasımını okuyucularına 29 kupon karşılığı armağan edecek.

KAYNAK : Alevihaber.com - 30 Temmuz 2010 Cuma

İLGİLİ HABERLER :

Hacıbektaş ta Müftülük Faaliyetleri

Sözde Alevi-Bektaşi Klasikleri pazarlanmaya devam ediliyor

Diyanet'ten 'Alevi-Bektaşi Klasikleri'

Bektaşi Klasikleriyle (!) Kardeşlik Çağrısı !

Osman Eğri Asimilasyon Memurluğuna Devam Ediyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.