"Yeni Sol Parti" veya "Alevi Partisi" Hakkında Zorunlu Bir Açıklama

"Yeni Sol Parti" veya "Alevi Partisi" Hakkında Zorunlu Bir Açıklama

"Yeni Sol Parti" veya "Alevi Partisi" Hakkında Zorunlu Bir AçıklamaHacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı...

A+A-

"Yeni Sol Parti" veya "Alevi Partisi" Hakkında Zorunlu Bir Açıklama"Yeni Sol Parti" veya "Alevi Partisi" Hakkında Zorunlu Bir Açıklama

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez’in Basın Açıklaması

Yeni bir sol parti” veya “Alevi Partisi” konusunda Vakfımızın görüşleri hakkında ülkemizin değerli basın temsilcilerini bilgilendirmek, Alevi Toplumunu ve ilgili kamuoyunu aydınlatmak istiyoruz. Konu ile ilgili belirsiz, tutarsız bazen de kasıtlı açıklamalar, medyada ve ilgili kamuoyunda, sanki Alevilerin bir bütün olarak bu siyasal girişimi desteklediği izlenimini yaratmıştır.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Merkezi ve Türkiye genelindeki 30 şubesi özveri, emek ve mücadele ile kurulmuş bir Alevi örgütüdür. En büyük ve kitlesel Alevi kurumlarından birisi olan örgütümüz, “Vakıf” statüsünde olması itibariyle bir dernekler federasyonu olan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ile tüzel, yasal veya organik bir bağı yoktur. Bununla beraber Vakfımız, Alevilerin hak ve özgürlükleri için kendi amaç ve hedefleri doğrultusunda ABF ile her zaman işbirliği ve ortaklık içerisinde olmuştur. Örneğin 9 Kasım 2008 “Büyük Alevi Yürüyüşü”nün ve sonrasında bu yıl gerçekleştirilen 8 Kasım “Büyük Alevi Mitingi”nin örgütlenmesine, HBVAKV olarak ayrımcılıkla mücadele ve eşit yurttaşlık anlayışıyla tüm gücümüzle katıldık ve ABF’ye desteğimizi verdik.

Ancak ABF yönetimi, “yeni bir sol parti” veya “Alevi Partisi” girişimi ile bir Alevi örgütü olarak amaç ve hedeflerinden uzaklaşmıştır. Vakıf olarak öncelikli hedeflerimizden birisi, Türkiye’de Alevi Toplumunun temel sorunları ve talepleri; Alevilerin hak ve özgürlükleri için, ulusal ve uluslararası düzeyde ve eşit yurttaşlık anlayışıyla mücadele etmektir. Bu bağlamda Vakfımız, vesayet altında olmaya ve icazet almaya karşı olduğu gibi mevcut ya da yeni oluşacak olan siyasi partilerin veya oluşumların arka bahçesi olmayı da kesinlikle reddeder. Ülkemizde eşit yurttaşlık anlayışına dayalı bir siyasete ve bu siyaset anlayışı doğrultusunda belli politik kararları verebilecek ve uygulayabilecek cesarette siyasi partilerin gerekliliğine inanmaktayız. Bu gerekliliğin farkında olan Alevi yurttaşlar, kendi politik tercihlerini, yine kendi özgür ve bağımsız iradeleri ile yapma sorumluluğunda ve bilincindedirler. Yapılması gereken bu iradenin hak ettiği saygının geliştirilmesi ve kullanılması önündeki engellerin kaldırılmasıdır.

Sonuç olarak, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) hiçbir siyasal “oluşum” veya “hareket” içerisinde değildir ve desteklememektedir. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesinde veya vesayeti altında da olmayan Vakfımız, Alevi yurttaşların politik tercihlerine, kendi özgür iradesine ve bağımsız kararlarına saygılı olduğu gibi Alevilerin eşitlikçi, özgür, laik ve demokratik bir ülke için vermiş oldukları mücadelenin ve bu mücadele sonucunda ortaya çıkan enerjinin sorumsuzca kullanılmasına da karşıdır. Bu nedenle HBVAKV’nın, amaç ve hedeflerinden sapmış olan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ile mevcut işbirliği ve dayanışmasını gözden geçireceğini basının, kamuoyunun ve Alevi Toplumunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla.

Ercan GEÇMEZ
Genel Başkan"

KAYNAK : Alevihaber.com - 14 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.