Yeni üniversitelilere tarikat kıskacı

Yeni üniversitelilere tarikat kıskacı

Yeni üniversitelilere tarikat kıskacıAMASYA - Amasya’da üniversite öğrencileri otogarlardan itibaren tarikatların kıskacı atına alınıyor....

A+A-

Yeni üniversitelilere tarikat kıskacıYeni üniversitelilere tarikat kıskacı

AMASYA - Amasya’da üniversite öğrencileri otogarlardan itibaren tarikatların kıskacı atına alınıyor. İlim Yayma Cemiyeti, Süleymancılar ve Fethullah Gülen cemaatine ait yurt temsilcileri, sabah erken saatlerden itibaren otogarda stant açıyorlar.

Görevliler, öğrencileri otobüsten indiği gibi karşılıyorlar. Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin ad, soyad, kazandıkları bölüm, devlet yurdu çıkıp çıkmadığı bilgisine sahip olan görevliler, gençleri tespit ederek vaatlerde bulunuyorlar. Devlet yurdu çıkan öğrencilere de burs teklif ediyorlar. Tarikatlar arasında rekabet yaşanırken, veliler, devlet yurtlarının kapasitelerinin sınırlı olması ve cazip vaatlerde bulunulması nedeniyle bu tür özel kurumları tercih ettiklerini söylediler. CHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Kemal Aksoy yaptığı açıklamada, “Cemaat ve tarikatlar fakir halk çocuklarını en zayıf noktası olan barınma ve burs konusunda yakalayıp, bu boşluğu dolduruyorlar” dedi.

DSP Amasya İl Başkanı Kazım Yıldırım da “Cemaat yurtları yanında abi, abla evleri mahallerde ciddi bir etkinlik içindeler. Ülkeyi adım adım sonu görünmeyen karanlığa, şeriata sürüklüyorlar. Rejim tehlikededir” diye konuştu.

MEHMET MENEKŞE / CUMHURİYET - 7 Eylül 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.