Yenice Barış ve Kültür Festivali Bugün Başlıyor

Yenice Barış ve Kültür Festivali Bugün Başlıyor

Yenice Barış ve Kültür Festivali Bugün BaşlıyorYenice Belediyesi tarafından bu yıl 6. yapılacak olan Barış ve Kültür Festivali,...

A+A-

Yenice Barış ve Kültür Festivali Bugün BaşlıyorYenice Barış ve Kültür Festivali Bugün Başlıyor

Yenice Belediyesi tarafından bu yıl 6. yapılacak olan Barış ve Kültür Festivali, bugün başlayacak.

Yenice Belediye Başkan Ali Kuru, festivalin bu yıl bugün başlayıp, 1 Eylül tarihine kadar süreceğini  belirtti.
 
Başkan Serin, yazlık sinema günlerinin 28-29 ve 30 Ağustos tarihleri arasında Cemevi yanında Devrim Arabaları, Ağıt ve Son Osmanlı Cumhuriyeti adlı sinemalarının izleyenleri ile buluşturacaklarını ifade ederek, “Yerel gruplar halk konserleri 31 Ağusutos 2009 Pazartesi günü saat:20.30’da Cemevi yanında Yenice Belediyesi Küçükler Folklor Gösterisi, Mezopotamya Barış Folklor Ekibi, Şark Halk Oyunları Topluluğunun Gösterisi, Özgür Peker ve Grup Aşiyan Konserleri olacak.” dedi.

Yenice 6. Barış ve Kültür Festivali 1 Eylül 2009 Salı günü saat:10.00’da başlayacağını sözlerine ekleyen Başkan Kuru, “Belediyemiz yanında start alacak olan festivalimiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmaları olacak. İnönü-Churchill Barış Parkı’na kortej yürüyüşü yapılacak. Barış Anıtı Meşalesinin yakılması, Barış Vagonu’nun gezilmesinin ardından Uğur Mumcu Parkından saat:15.45’da  sergi ve paneller düzenlenecek.

Saat:20.00’da ise Cem evi yanında Yerel Müzik grupları sahne aldıktan sonra konuşma v e şiir yarışmasında dereceye girenlere plaket verilecek.
 
Alevi Kültür Dernekleri Yenice Şubesi Semah Ekibinin gösterisinden sonra misafir sanatçı olarak festivalimizde yer alacak olan Musa Eroğlu ve sevenleri ile buluşacak. Havai fişek gösterisinin ardından Özgün müziğinin önemli seslerinden Ferhat Tunç sahne alarak, festivalimiz sona erecek.”dedi

Haber: Cenk Aykır - Tarsushaber.com - 28 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.