YENİLENDİ : ABF 3. Olağan Genel Kurulu'ndan NOTLAR

YENİLENDİ : ABF 3. Olağan Genel Kurulu'ndan NOTLAR

YENİLENDİ : Alevi Bektaşi Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'ndan NOTLARElimize ulaşan son bilgiler doğrultusunda ABF Genel Kuruluna ilişkin Notlarımızı...

A+A-

YENİLENDİ : Alevi Bektaşi Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'ndan NOTLARAlevi Bektaşi Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'ndan NOTLAR

Elimize ulaşan son bilgiler doğrultusunda ABF Genel Kuruluna ilişkin Notlarımızı güncelledik. Bazı konulara daha net bir açıklama getireceğine inandığımız hususları ekledik.

* Alevi Bektaşi Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu, 28 Ekim 2007 Pazar Günü Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi Konferans Salonunda saat 10:00’da başladı. 

* Genel Kurulda ilk olarak Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Necati YILMAZ, Başkan yardımcılığına Rıza AYDOĞMUŞ, Yazmanlığa ise Servet DEMİR ve Eyüp TEK seçildiler.

*  Alevi Bektaşi Federasyonu 26 Kasım 2006'daki tartışmalı Genel Kurulun ardından tarihi bir toplantı yaptı. 

*  Olağanüstü Genel Kurul ve sonrası süreçte çok yoğun bir iç tartışma süreci yaşayan Federasyon Kongresi büyük bir olgunluğa sahne oldu. Tartışmaların daha yapıcı ve olgunlukla ele alındığı, Federasyonda birlik ruhunun canlandırılmaya çalışıldığı gözlemlendi.

* Son günlerde kamuoyunda Naylon dernek olarak bilinen ve İstanbul’ da aynı anda kurulan 3 Derneğin ABF'ye üyelik ve Genel Kurula katılım talebi OY BİRLİĞİ ile RED edildi. Genel Kurul bu talebi gündeme dahi almayı doğru ve gerekli görmedi.

* Avrupa Alevi örgütlenmeside (AABK'na bağlı örgütler ) Genel Kurulda hiç bir aday göstermedi. Bu tavır da yaşanan tartışmaları aşmaya yönelik iyi niyetli bir girişim olarak değerlendirildi.

* PSAKD Genel Başkanı Kazım GENÇ, HBVKTD Başkanı Tekin ÖZDİL, HBVAKV Başkanı Ercan GEÇMEZ ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali KENANOĞLU Genel Kurul'da aday olmadılar. Kurum başkanları yeni bir oluşumun önünü açmak, ABF'deki iç tartışmaları aşmak ve kendi örgütlülüklerine daha fazla zaman ayırabilmek vb. nedenlerle aday olmadıklarını belirttiler.

* Daha önce ABF GYK'sında yer alan Mehmet UZUNER, Abbas TAN, Ali Turan İLDEM, ve Muharrem ERKAN gibi isimler aday oldular, ama seçilemediler. Olağanüstü Kongrede seçilen eski yönetimden sadece 4 isim yeni yönetime girmeyi başardı, GYK'nın 13 ismi değişti.

* Eski Genel Yönetim Kurulu’nda görev alan Ahmet DOKSÖZ, Turan ESER, Hüseyin YILDIRIM ve Selahattin ÖZEL yeniden ABF GYK üyeliğine seçildiler.

* Başta PSAKD olmak üzere ABF'ye bağlı örgütlerin ortak eğilimi 'kurumların ortak olarak oluşturacakları bir blok liste' ile seçimlere gidilmesi yönündeydi. Bu yolla ABF içindeki sorunların aşılmasının önünün açılmış olacağı ifade edildi.

* Seçimlere blok liste ile gidilerek, örgütlerin hukukları ile temsili yönündeki çalışma, delegasyonun seçimlere çarşaf liste ile gidilmesi yönündeki kararı sonucunda seçimler Çarşaf Liste ile yapıldı.

* Yeni seçilen Genel Yönetim Kurulu üyelerinin 4 Kasım 2007 Pazar günü toplanarak,
 Genel Başkanlık seçimi ve görev dağılımını yapacağı bildirildi.

* KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili Ufuk Uras,  Halkevleri Genel Başkanı Abdullah Aydın ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar KAYA kongreye katıldılar.

* Alevi Bektaşi Federasyonu’nun bundan sonraki süreçte kendi iç tartışmalarını ve sorunlarını hızla çözerek, Alevilerin gündeminde yer alan yakıcı sorunlara eğilmesi gerektiği ortak bir tutum olarak dile getirildi.

* ABF Genel Kurulunda, 2008 yılının Nisan ayında Tüzük Kurultayı toplanmasına, Mayıs ayında ise ABF ye bağlı kurumların Olağan Genel Kurullarını tamamlamaları ardından bir defaya mahsus olmak üzere tüzük değişikliği ile Erken 4. Olağan Genel Kurul yapılmasına karar verildi. Alınan bu karar gereği seçilen yeni yönetimin görev süresi yaklaşık 7 ay olacak. 

ALEVİ HABER AJANSI / ANKARA / 28.10.2007

https://www.alevihaber.com/

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.