Yenisol'a Ziya Halis Başkanlık Edecek

Yenisol'a Ziya Halis Başkanlık Edecek

Yenisol'a Ziya Halis Başkanlık Edecek10 Mart’ta kurulacak olan Yenisol Girişimi partisinin genel başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik...

A+A-

Yenisol'a Ziya Halis Başkanlık EdecekYenisol'a Ziya Halis Başkanlık Edecek

10 Mart’ta kurulacak olan Yenisol Girişimi partisinin genel başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve SHP Sivas eski Milletvekili Ziya Halis olacağı bildirildi.

SHP’nin 13 Mart’ta yapacağı 3. Olağanüstü Kongre’de, kurulacak yeni partiyle birleşme kararı alınacak. Birleşmenin ardından yeni partinin ismi kullanılacak. Edinilen bilgiye göre partinin ismiyle ilgili yürütülen tartışmalarda, partinin isminin Halk Partisi ve Toplumsal Eşitlik Partisi olması yönünde eğilim ortaya çıktı. BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnsel’in öncülüğündeki Yenisol Girişimi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre yeni partide; Alevi Bektaşi Federasyonu(ABF) Başkanı Ali Balkız, Prof. Dr. Fuat Keyman, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gencay Gürsoy, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnsel, Erol Katırcıoğlu, Mithat Sancar, ABF Genel Sekreteri Kazım Genç, Hüseyin Ergün, Fikri Sağlar gibi isimler yer alacak ve Genel Başkanlık görevine Ziya Halis getirilecek.

Ziya Halis kimdir?

Ziya Halis, 1948’de Sivas’ta doğdu. İTÜ İnşaat Fakültesi’ni bitirdi. SHP’den Sivas milletvekilliğine seçildi; Çalışma Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı. Siyasal yaşamını sonraki dönemlerde Barış Konferansı ve 10 Aralık Hareketi’nde sürdürdü.

BirGün - 5 Mart 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.