"Yerel Seçim AKP İçin Sonun Başlangıcıdır"

"Yerel Seçim AKP İçin Sonun Başlangıcıdır"

"Yerel Seçim AKP İçin Sonun Başlangıcıdır"AralarInda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hüseyin Gazi Vakfı, Kızılırmak...

A+A-

"Yerel Seçim AKP İçin Sonun Başlangıcıdır""Yerel Seçim AKP İçin Sonun Başlangıcıdır"

AralarInda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hüseyin Gazi Vakfı, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu’nun da bulunduğu çeşitli Alevi örgütleri, 29 Mart seçimlerinde AKP ile hesaplaşmaya kararlı olduklarını bildirdi.

Yapılan ortak açıklamada, “ABD patentli AKP’nin neoliberal politikalarına, çetelere, yolsuzluğa ve karanlığa karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu açıdan yerel seçimleri çok önemsiyoruz. Yerel seçim AKP için sonun başlangıcı olacak” denildi. Özellikle Ankara’nın Çankaya ilçesindeki seçimin sembol niteliği taşıdığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Çankaya’nın sıradan bir belediye olmadığını biliyoruz. Böyle bir belediyeyi önemine uygun yönetecek kişinin ortak akla önem vermesi gerekiyor. Bizler Çankaya’yı Çankayalılarla birlikte yönetecek, başkanlık süresince belediyeyi halk için halkla birlikte anlayışını ilke olarak benimsemiş bir başkan adayını destekleyeceğiz. CHP’nin, örgütlerimizin bu hassasiyetini dikkate alarak, belediyecilik alanında başarılı olacak, sol belediyecilik anlayışını sergileyecek, belediye çalışanları ile barışık, muhtarlardan demokratik örgütlenmelere kadar geniş yelpazeyi sürece doğrudan katabilecek, Çankaya’nın toplumsal ve kültürel dokusuna uygun aday gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çankaya’daki belediyecilik anlayışının, toplumun belirli kesimlerini öteleyen, bölgenin farklı kültürel ve inançsal topluluklarına karşı önyargılı davranan bir yönetim anlayışını kaldıramayacağına inanıyoruz.”

Özlem ZORCAN - Ankara / BİRGÜN - 22 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.