Yıldız Parkı'nda içki gece var, gündüz yok!

Yıldız Parkı'nda içki gece var, gündüz yok!

Yıldız Parkı'nda içki gece var, gündüz yok!Yıldız Sarayı parkındaki restoranda, gündüz saatlerinde personelin de kullandığı...

A+A-

Yıldız Parkı'nda içki gece var, gündüz yok!Yıldız Parkı'nda içki gece var, gündüz yok!

Yıldız Sarayı parkındaki restoranda, gündüz saatlerinde personelin de kullandığı bir yer olması nedeniyle içki servisi yapılmıyormuş. Geceleri ise gruplar geldiği için içki serbest bırakılıyor

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Yıldız Sarayı parkındaki restoranda, gündüz saatlerinde personelin de kullandığı bir yer olması nedeniyle içki servisi yapılmadığını bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın, “Yıldız Sarayı parkındaki restoranda Meclis Başkanlığı’nca neden içki yasağı uygulandığına” ilişkin önergesini Pakdil yanıtladı. Pakdil şu yanıtı verdi:

“Yerleşkede yer alan restoranda gündüz saatlerinde personelin de kullandığı bir yer olması nedeniyle içki servisi yapılmamaktadır. Akşam saatlerinde ise gruplara hizmet verildiğinden toplu halde talebe göre içki servisi yapılmaktadır.”

Türbanlı personel yok

Pakdil önergedeki bir diğer soru üzerine de türbanlı personel bulunmadığını şu sözlerle açıkladı:  “Yıldız Porselen Fabrikası ve sosyal tesislerde çalışan personel, kılık kıyafete ilişkin yasal düzenlemelere uygun davranmaktadır. TBMM’ye bağlı işletmelerde, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde ilgili mevzuata uygun hareket edilmektedir”

İçki ya verilir ya verilmez

Bu yanıtı eleştiren Arıtman, ANKA’ya şu açıklamayı yaptı:

“İçki servisi yapılmadığı bizzat kendi tespitim. Kaldıki, gündüz yok gece var olmaz bir restoranda ya içki verilir ya verilmez. O restoran da personelin kullandığı bir restoran değil. Boğaz’da ve çok turistin geldiği bir yer. Turist içki servisi olmadığı için geri gidiyor. Türbanlı personeli de yine kendi gözlerimle gördüm. Hem sosyal tesiste hem Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası’nda. Olmadığını iddia etseler de yine de memnun oldum. Demek ki bundan sonra yasalara aykırı, yönetmeliklere aykırı bir düzen olmayacak. Restorana tekrar gideceğim ve verilen yanıtın yaşama geçirilip geçirilmediğini bizzat tespit edeceğim. Ayrıca bundan sonra da aynı uygulamaları orada görürsem zabıt tutturacağım.”

ANKARA Milliyet - 12 Temmuz 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.