Yılmaz Güney filmleri ne oldu?

Yılmaz Güney filmleri ne oldu?

Yılmaz Güney filmleri ne oldu?DTP'li Kaplan, 12 Eylül’de 105 tane Güney filminin negatiflerine el konulduğunu belirtti.DTP Şırnak Milletvekili...

A+A-

Yılmaz Güney filmleri ne oldu?Yılmaz Güney filmleri ne oldu?

DTP'li Kaplan, 12 Eylül’de 105 tane Güney filminin negatiflerine el konulduğunu belirtti.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan 12 Eylül’de 105 tane Yılmaz Güney filminin negatiflerine el konulduğunu belirterek, “Bu negatiflere ne oldu” diye sordu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonu görüşüldü. Komisyonda ilginç sorular ve öneriler dikkat çekti.

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutlu Ata, turizm bakanının bir turistle konuşmasını ve Türkiye’nin dışarıdan nasıl göründüğünün bu yolla görülmesini istedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sadece Türkiye’ye ne kadar turist geldiğiyle ilgilendiğini kaydeden Ata, aslında dışarıya ne kadar turist gönderildiğinin de önemli olması gerektiğini vurguladı. Akdamar Kilisesi’nin restorasyonunu eleştiren Ata, “Restorasyonu yapılacak çok kilise var ama biz gidip ‘sınırlarımızı henüz belirlemedik’ diyen bir ülkeye jest yapıyoruz” dedi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise MHP’nin daha önce de önerdiği milli çizgi film önerisini komisyonda yineledi. Günal, turist sayısı yerine turizm gelirinin hedeflenmesi gerektiğini de söyledi.

-“ANASONDAN BİLE ÇALIYORLAR”-

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek da, Alkollü içecekler konusuna değindi. “Bir bardak rakı istiyorum. İçine su koyuyorum ama rengi beyaz olmuyor. Anason bir ot, ondan bile çalıyorlar. Yüksek vergi rakı ve şarapta kaçağı teşvik ediyor. Biliyorum, bu konu Müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi bir şey ama bu da bir sorun” dedi. Özyürek, Bakan Günay’a “Devlet Tiyatroları’nın özelleştirilmesine ilişkin bir demecinizi okudum. Bu düşüncenin doğru olmadığı görüşündeyim” dedi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, Diyarbakır surlarını gezerken turistlere Kürtçe şarkı dinletilmesinin ve turistlerin o kültürü öğrenmelerinin bir zenginlik olacağını söyledi. 12 Eylül’de el konan filmlerin akıbetini soran Kaplan, 105 tane Yılmaz Güney filminin negatiflerinin Selimiye Sıkı Yönetim Komutanlığı'na getirildiğini belirterek “Bu negatiflere ne oldu” diye sordu.

AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar de, dün televizyonda izlediği “Çılgın Türk Düğünü” filmine çok güldüğünü ancak oradaki Türk imajının farklı olduğun söyleyerek, tanıtımda bunlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Avusturalya’da emekli Japonlar için özel şehirler kurulduğunu ve bu kişilerin 6 aylarını Avusturalya’da geçirerek ciddi döviz bıraktıklarını belirten Ünüvar, bu tür çalışmaların Türkiye’de de olması gerektiğini söyledi. Ünüvar, bu konuda, ikili anlaşmaların Türkiye’nin elini kolunu bağladığını da söyledi.

Şehirlerin bir kimlik bunalımı yaşadığına işaret eden Ünüvar, Taksim Meydanı'nın bile bozulduğunu ifade etti. Tarsus’ta yer alan ve Hristiyanlar için önemi bulunan St. Paul Kilisesi’nin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ünüvar, bunun Trabzon’daki papaz cinayeti ve Hrant Dink cinayeti gibi imaj zedeleyen görüntülerden de kurtulunmasını sağlayacağını kaydetti.

(ANKA) - 19 Kasım 2007

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.