YÖK Başkanı'na Rekor Maaş

YÖK Başkanı'na Rekor Maaş

YÖK Başkanı'na bir iyi haber daha: Yüzde 200 maaş zammı   Onay çıkarsa Özcan ayda 12 bin 900 YTL alacak. ANKARA - YÖK...

A+A-

YÖK Başkanı'na Rekor maaş YÖK Başkanı'na bir iyi haber daha: Yüzde 200 maaş zammı
 
Onay çıkarsa Özcan ayda 12 bin 900 YTL alacak.

 
ANKARA - YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan kendisinin ve YÖK Başkanvekilliği, Yürütme Kurulu üyeliği ve Denetleme Kurulu üyeliği görevinde bulunan arkadaşlarının maaşlarına yüzde 130 ile yüzde 200 arasında zam yapılmasını istedi. Maliye Bakanlığı, Özcan'ın zam talebini Bakanlar Kurulu'na sundu. Bakanlar Kurulu onaylarsa YÖK Başkanı Özcan, zırhlı araba ve lojmandan sonra yüklü miktarda zam almış olacak. 4 bin 300 YTL maaş alan Özcan'ın Bakanlar Kurulu onayından geçmesi halinde maaşı 12 bin 900 YTL'ye yükselecek.

Özcan tarafından imzalanan zam teklifi, önce Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık, talebi 'gereğinin yapılması için' Maliye Bakanlığı'na iletti. Maliye Bakanlığı Özcan'ın zam isteğini derhal Bakanlar Kurulu'nun onayına sundu. Bakanlar Kurulu onayından geçmesi halinde, Özcan YÖK tarihinde en yüksek maaş alan başkan unvanının da sahibi olacak.

Özcan zam talebi için hazırladığı teklifte, YÖK'te birlikte çalıştığı arkadaşlarını da unutmadı. 13 Mart'ta dört yıl aradan sonra oluşturduğu ve muhalif üyelerin istifa ettiği Yürütme Kurulu'nu da Özcan, tıpkı kendisininki gibi yüksek oranda zam yapılmasını istedi. 3 bin 900 YTL maaş alan Yürütme Kurulu üyelerine, zam yapılırsa maaşlarında yüzde 130 ile yüzde 200 arasında bir artış olacak. Özcan, zam teklifinde, YÖK Başkanvekilliğine seçilen Prof. İzzet Özgenç ile Doç. Ömer Demir'e de yer verdi. 3 bin 900 YTL maaş alan başkanvekillerinin maaşlarına da yine yüzde 130 ile 200 oranında zam talep edildi.

Prof. Dr. Erdoğan Teziç, YÖK Başkanlığı boyunca sürekli olarak öğretim üyelerinin düşük maaşlarından yakınarak, Maliye'den, yardımcı doçent ve uzman maaşlarına sürekli zam talebinde bulunmuştu. Ancak Teziç'in bu isteği bir türlü kabul görmemişti. 1993 yılından bu yana YÖK başkanlarının maaşları memur zammı oranında artıyor ve bunun dışında herhangi bir iyileştirme yapılmıyordu.

BETÜL KOTAN / RADİKAL - 28 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.