YÖK'te kritik koltuğa ilahiyatçı

YÖK'te kritik koltuğa ilahiyatçı

YÖK'te kritik koltuğa ilahiyatçı   YÖK Başkanı Özcan, YÖK’teki tüm komisyonlara kendi ekibini getirdi. Özcan,...

A+A-

YÖK'te kritik koltuğa ilahiyatçıYÖK'te kritik koltuğa ilahiyatçı 
 
YÖK Başkanı Özcan, YÖK’teki tüm komisyonlara kendi ekibini getirdi. Özcan, Prof. Eşme’nin başkanı olduğu Eğitim Komisyonu’na ilahiyatçı üye Halis Ayhan’ı, Denklik Komisyonu’nun başına da Yekta Saraç’ı uygun buldu

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan göreve gelmesinin ardından YÖK’te komisyonlara tek tek kendi ekibindeki isimleri yerleştirdi.

Özcan, Eğitim Komisyonu’nun başına ilahiyatçı üye Prof. Dr. Halis Ayhan’ı getirdi.

YÖK’ün, en etkili birimlerinden olan Eğitim Komisyonu, ÖSS’den üniversite kontenjanlarına, ders programlarından saatlerine kadar çok sayıda konuyu karara bağlıyor. Eğitim Fakültesi kökenli olan YÖK üyesi Prof. Dr. İsa Eşme, komisyon başkanlığı döneminde eğitim fakültelerinin yapılanması başta olmak üzere çok sayıda çalışmaya imza atmıştı. Komisyonun başına getirilen Ayhan’ın özellikle ilahiyat fakültelerine yönelik iyileştirmeler konusunda hassas olması bekleniyor. 8 yıldır YÖK tarafından ilahiyat fakültelerinin kontenjanları artırılmıyordu.

MALEZYA’YA DENKLİK YOLDA

YÖK’teki Denklik Komisyonu’nun başına ise hükümet tarafından YÖK üyeliğine atanan Prof. Dr. Yekta Saraç getirildi. YÖK Başkanı Özcan’ın, yurtdışındaki üniversitelere verilen denklikleri yeniden ele almaları yönünde talimat verdiği öğrenildi. Malezya İslam Üniversitesi’nde de hocalık yapan Başkan Özcan, göreve geldiğinde, “Türkiye Malezya’da kurduğu İslam Üniversitesi’ni şimdi tanımıyor. Böyle saçma şey olmaz” demişti.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Yekta Saraç, Ekim 2005’te Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyesi oldu. Saraç, Milli Görüşçü olarak bilinen Emin Saraç’ın oğlu. Saraç, geçen hafta toplanan YÖK Genel Kurulu’nda Anıtkabir’i ziyaret etmek yerine mescide gitmesiyle dikkat çekmişti.

YÖK’TE BİR İLKTİ

Konya Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olan Prof. Dr. Halis Ayhan, Mart 2005’te Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK’e atandı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Halis Ayhan, YÖK’e atanan ilk ilahiyatçı olma özelliğini de taşıyor. Ayhan, imam hatip ve meslek lisesi öğrencilerine üniversiteye girişte uygulanan farklı katsayının kaldırılmasını ve üniversitelere kılık-kıyafet serbestliği getirilmesini savunmuştu. Ayhan’ın görev süresi Mart 2009’da bitecek.

Z.Kıvanç EL/ANKARA
AKŞAM - 15 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.