”Yol Bir Sürek Binbir” etkinliğine destek artmakta…

”Yol Bir Sürek Binbir” etkinliğine destek artmakta…

13 AKM başkanı ve yöneticilerimiz toplantıda sırayla söz alarak bu etkinliği düzenleyen merkezi örgütlenmemiz AABF’mizin 30. yılı olması dolayısıyla üzerimize önemli görevler düşmektedir.

A+A-

 

– Metin Kaçmaz –

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu 30. Yılı dolayısıyla 28 Eylül 2019 tarihinde Köln Arena’da yapılacak olan Yol Bir Sürek Bin bir etkinliği için çalışmalar aylardır devam etmekte. Organizenin düzenli olması, geniş katılımın sağlanması gayesiyle bilet satışlarının yapıldığı Alevi Kültür Merkezleri yöneticileri ile çeşitli aralıklarla bir araya gelinip etkinlikle ilgili düşünceleri, önerilerine başvurulmaktaydı. Yol Bir Sürek Bin bir etkinliğinin Köln şehrinde ve NRW’de yapılacak olması bu bölge derneklerimize ev sahibi olmaları açısından büyük sorumluluklar yüklüyordu. En son AABF genel merkezinde yapılan ve bölge dernek başkanlarının katıldığı toplantıda NRW bölgesinin geniş ve 55 derneğin  olması sebebiyle bölge beşe ayrıldı ve her bölge kendisine bağlı derneklerle bir araya gelerek üzerine düşen sorumluluklarını  yerine getirmesi kararlaştırıldı. Köln ve çevresindeki bölgede yer alan 13 AKM ve 2 bölgesel derneğimiz Köln AKM ev sahipliğinde bir araya gelerek bilet satışı, organize, kitleleri etkinliğe katma gibi önemli konularda düşüncelerini paylaştılar. Etkinliğe talebin yoğun olması, bilet sayısının az kalması dolayısıyla kalan son biletler katılan derneklerimiz arasında paylaşıldı.

13 AKM başkanı ve yöneticilerimiz toplantıda sırayla söz alarak bu etkinliği düzenleyen merkezi örgütlenmemiz AABF’mizin 30. yılı olması dolayısıyla üzerimize önemli görevler düşmektedir. 30 yıl önce temellerini atarak, büyük sorumluluk duygusu ile maddi, manevi sahiplenip örgütümüzü bugünlere getiren büyüklerimizin bıraktığı emaneti aynı sorumlulukla ileriye taşımak hepimizin görevidir. Bizi yok sayan, asimile etmek isteyen, bölüp parçalamak isteyen zihniyetlere karşı bir arada olduğumuzu aynı havayı soluduğumuzu, aynı sudan içtiğimizi, aynı idealler ve inanç içerisinde bir arada olduğumuzu Yol Bir Sürek Bin Bir etkinliğinde salonu tıka basa doldurarak cevap vereceğiz. Herkes acele etsin etkinliğimizin biletleri tükenmek üzere, Alevi yolunun bütün ritüallerinin içerisinde yer aldığı Yol Bir Sürek Binbir etkinliği kendimizi dışa sanatsal olarak tanıtmak açısından bir fırsattır. 30. Yılını kutlayan bu örgütlenme bundan önce kendi içinden çıkardığı bağlama çalan, semah dönen binlerce genciyle, kurumsal gücüyle çeşitli festivallerini, Bin Yılın Türküsünü, Kadının Türküsünü, Ağıttan Umuda etkinliğini başarıyla gerçekleştirdi. Örgütümüzün gerçek gücünü ortaya çıkartan yeni bir etkinlikle yine içimizde çıkan gençlerimizin katkılarıyla 30. Yılda neleri başardığımızı dosta düşmana göstereceğiz.

 

Bu etkinlik şahısların değil örgütlü gücümüzün geldiği yeri, kazanımlarımızı göstermesi açısından herkesin sahip çıkması on binleri Köln Arena’ya yığması açısından önemli etkinliktir. Unutulmasın ki 30. Yıla kolay gelinmedi biz NRW bölge dernekleri olarak hem bilet satışı hem de canlarımızı, dostlarımızı, üyelerimizi Köln Arena’ya taşıyarak klamlarımızı ortak söyleyip, düşmana faşizme karşı sloganlarımızı, haykırıp duruşumuzu göstereceğimizden zerre kadar kuşkumuz yoktur. Tüm direnenlerle, faşizme karşı çıkanlarla, canlarımızla, yoldaşlarımızla, hewallarla omuz omuza ‘ Yol Bir Sürek Bin bir’ şiarıyla Aleviliği doya doya yaşayacağımız bir etkinliği yine hep beraber el ele başaracağız dediler.

flashsgl

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.