Yol TV yoluna İstanbul'da da devam ediyor

Yol TV yoluna İstanbul'da da devam ediyor

Yol TV yoluna İstanbul'da da devam ediyor TURKSAT 1 C uydusu üzerinden Türkiye ve Avrupa’ya yönelik yayın yapan YOL TV, 1 Eylül...

A+A-

Yol TV yoluna İstanbul'da da devam ediyor Yol TV yoluna İstanbul'da da devam ediyor

TURKSAT 1 C uydusu üzerinden Türkiye ve Avrupa’ya yönelik yayın yapan YOL TV, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde 4. Levet'te bulunan 800 metrekarelik Istanbul stüdyosundan ilk yayınını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

"Değişim isteyenlerlerin televizyonu" sloganıyla yayın hayatını sürdüren Yol TV, Istanbul stüdyolarının açılışı öncesinde bir dayanışma gecesi düzenledi.

Yol TV tarafından Istanbul Pangaltı'da bulunan Haldun Dormen Tiyatrosu'nda önceki gece düzenlenen etkinliğe aralarında Celalettin Can, Alper Taş, Ismail Hakkı Tombul, Süleyman Yağız, Alaaddin Dinçer, Eşber Yağmurdereli, Kahraman Eroğlu, Zübeyde Kılıç, Turan Eser ve Turgut Öker'in de bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütünün yöneticileri, bazı siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve Alevi - Bektaşi toplumunun kanaat önderleri katıldı.

Yol TV'nin yayın çizgisine ve programlarına ilişkin bilgiler verilen bir sinevizyon gösterisi ile başlayan etkinlikte söz alan YOL TV Yayın Kurulu Başkanı Necdet Saraç, Türkiye'nin iki "doğan grubu"ndan, Aydın Doğan ve Erdoğan grubundan kurtulması gerektiğini söyledi. Saraç, "Biz patronsuz televizyon projesini, halkın televizyonu projesini 1.5 yılda bu noktaya getirdik. 400'den fazla ortağımız, 2 binden fazla Yol Clup üyemiz var. Tüm duyarlı kesimlerden Yol TV'ye sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

YOL TV Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Arslan ise, "Bu ülkede medya patronları, büyük televizyonlar halka sorgulamayı, düşünmeyi unutturuyor. Adeta beyinleri afyonluyor. Biz elimizi ve yüreğimizi taşın altına koyduk. Mücadelemiz sizlerin de desteği ile sürecek" diye konuştu. Daha sonra söz alan KESK Başkanı Ismail Hakkı Tombul da Yol TV'nin yaygın biçimde yayın hayatına başlamasının önemine değinerek, "Bu ülkede ezilenlerin, emeğiyle geçinenlerin sesi duyurulmalı. Alanlarda yükselttiğimiz mücadelemizin alternatif medya tarafından duyurulabilmesi için Birgün Gazetesi ve Yol TV gibi kurumlara ciddi ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.

Yol TV'den de canlı olarak yayınlanan etkinlik konuşmaların ardından gerçekleştirilen kokteylle sona erdi. 17 Aralık 2006'da yayın hayatına başlayan ve TURKSAT 1 C uydusu üzerinden Türkiye ve Avrupa’ya yönelik yayın yapan YOL TV, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde 4. Levet'te bulunan 800 metrekarelik Istanbul stüdyosundan ilk yayınını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

http://www.yoltv.eu/ - 29 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.