Yol verme kavgası katliama dönüştü

Yol verme kavgası katliama dönüştü

Yol verme kavgası katliama dönüştüİstanbul'da  yol verme kavgası yüzünden çıkan kavga kanlı bir cinayete dönüştü....

A+A-

Yol verme kavgası katliama dönüştüYol verme kavgası katliama dönüştü

İstanbul'da  yol verme kavgası yüzünden çıkan kavga kanlı bir cinayete dönüştü. 1 genç öldü, iki kardeşi de yaralandı.

İstanbul İkitelli’de yol yüzünden çıkan kavgada 30 yaşındaki Hüseyin Ağdoğan, silahla vurularak öldürüldü.

Ağdoğan’ın 2 kardeşi de yaralandı. Hüseyin Ağdoğan, Mehmet Akif Mahallesi İnönü Caddesi’nde gece yarısı arabası ile ilerlerken yolun ortasında duran arabadan yol istedi.

İddiaya göre Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı N.K’nin arkadaşları ile birlikte bulunduğu araç yoldan çekilmedi. Ağdoğan, polisi arayarak durumu bildirdi.

Bu sırada Ağdoğan ile alkollü olduğu öne sürülen N.K ve arkadaşları arasında tartışma çıktı.

Ağdoğan, tartışma sırasında feci şekilde dövüldü.

Evine kanlar içinde giden Ağdoğan ile birlikte kardeşleri Üstün ve Anıl Ağdoğan olay yerine tekrar gitti. İddiaya göre muhtar, Ağdoğan kardeşlerin üzerine ateş etmeye başladı.

Silahtan çıkan kurşunla Hüseyin Ağdoğan hayatını kaybederken Üstün ve Anıl Ağdoğan yaralandı. Sağlık durumu ağır olan Üstün Ağdoğan’ın önümüzdeki hafta evleneceği öğrenildi.

Aynı mahallede yaşayan Tuncelili Aykut Alıcı geçen yıl uzun saçlı olduğu gerekçesi ile öldürülmüş, arkadaşı Savaş Karakız (20) da 2 ay sonra cinayete kurban gitmişti.

Aynı mahallede yaşayan gençlerin birbiri ardına öldürülmeleri halkın tepkisine yol açtı. Hastane önünde toplanan mahalle sakinlerinin yürüyüş yapmasına izin verilmedi.

ntvmsnbc - 30 Temmuz. 2011 Cumartesi

Mahalle muhtarı kurşun yağdırdı

İstanbul Küçükçekmece’de mahalle muhtarı Naim Kangal, park yeri nedeniyle tartıştığı Üstün Ağdoğan ve 2 kardeşine kurşun yağdırdı. Olay sonrası Hüseyin Ağdoğan (36) hayatını kaybederken, kardeşi Ağdoğan (30) ağır yaralandı.

Olay, önceki gece saat 01.00 sıralarında Mehmet Akif Mahallesi Berrak Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, sokakta arkadaşlarıyla oturan aynı mahalllenin muhtarı Naim Kangal, otomobiliyle geçen Üstün Ağdoğan ile park yeri nedeniyle tartıştı. Kavgaya dönüşen tartışmada Muhtar Naim Kangal ile arkadaşları Üstün Ağdoğan’ı darp etti.

Eve giden Üstün Ağdoğan, kardeşi Hüseyin ve Anıl’ı alarak terkar olay yerine geldi. Tekrar başlayan tartışmada silahını çeken Naim Kangal, Ağdoğan ve kardeşlerine ateş etti. Olay sonrası Hüseyin Ağdoğan hayatını kaybederken kardeşi Üstün Ağdoğan ağır yaralandı. Üstün Ağdoğan’ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Olayın ardından Naim Kangal polise teslim oldu.  Olaya tepki gösteren mahalle sakinleri ve Ağdoğan’ların akrabaları dün İkitelli Cemevi’nden mahalle karakoluna kadar yürüyüş yaptı. Burada kısa süreli oturma eylemi yapan mahalleli, ardındanda Mehmet Akif Mahalle Muhtarlığı’na yürüdü.

BU CİNAYET İLK DEĞİL!

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Hüseyin Ağdoğan’ın arkadaşı İnal Süslü, Mehmet Akif Mahallesi’nde yaşanan bu olayın ilk olmadığına dikkat çekti. Daha önce de mahallede benzer sebepler nedeniyle cinayet işlendiğini ifade eden Süslü, duruma tepki gösterdi. Yetkililerin gereken önlemleri almadığını belirten Süslü, kendisinin de benzer bir olay yaşadığını anlattı. “Karakolun hemen ön sokağında uyuşturucu satılıyor. Bunu herkes biliyor, ama emniyet mudahale etmiyor. Bu cinayetler yaşanmadan önce bu mahalle siyasi faaliyetlerin yoğun olduğu bir mahalleydi ve hiçbir sorun yaşanmadı. Ne zaman  siyasal faaliyetler bitmeye başladı, o boşluk doldurulmak istendi. Ondan sonra da cinayetler başladı” dedi. Bu olaydan önce yaşanan cinayetlere mahallelinin tepki göstermediğini ve emniyet güçlerinin de olayla ilgilenmediğini belirten Süslü, mahalleli olaya tepki gösterip eylem yaptıktan sonra polisin İkitelli Cemevi’ne geldiğini söyledi. Bu sorunun polisin Cemevine gelmesiyle çözülmeyeceğini ifade eden Süslü, “Bu olayın benzeri tekrar yaşanacaktır. Biz bunu biliyoruz. Bizim yapmamız gereken bunu nasıl önleyebiliriz, bunun çalışmalarını yapmak” diye konuştu. (İstanbul / EVRENSEL)

MUHTARIN İLK VUKUATI DEĞİL

Olaya tepki gösteren mahalle sakini,“bir anne çocuğunu kolay mı yetiştiriyor. Şimdi bir annenin ciğeri yandı, birini toprağa verecek, diğerinin de başında bekliyor. Artık yetkililer önlem almalı. Biz onları bunun için seçmedik” diyerek tepkisini dile getirdi. Öte yandan bu olayın muhtar Naim Kangal’ın karıştığı ilk silahlı olay olmadığı da iddia edildi. Kangal’ın gittiği bir gazinoda çalışan konsomatriste silah çekti ve bu silaha emniyet yetkililri tarafından el konulduğu söylendi. Muhtarın el konulan silahının ise İkitelli kaymakamı tarafından kendisine iade edildiği öne sürüldü.

EVRENSEL - Eylem Lodos - 30.07.2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.