Yörsan'a ambargo çağrısı

Yörsan'a ambargo çağrısı

Yörsan'a ambargo çağrısıYÖRSAN ÜRÜNLERİNİ TÜKETME, SENDİKALI İŞÇİLERE SAHİP ÇIK...Tek Gıda-İş Sendikası’na...

A+A-

Yörsan'a ambargo çağrısıYörsan'a ambargo çağrısı

YÖRSAN ÜRÜNLERİNİ TÜKETME, SENDİKALI İŞÇİLERE SAHİP ÇIK...

Tek Gıda-İş Sendikası’na üye işçiler Yörsan’da 400 sendikalı işçinin işten çıkarılmasını protesto etti. Türk-İş 2. Bölge Başkanı Nejat Kılı’ın da katılımıyla Eskişehir’de broşür dağıtan işçiler, Yörsan’ı protesto etmek için ürünlerinin tüketilmemesini istedi. Nejat Kılıç, Yörsan’da sendikalı olduğu gerekçesiyle 400 işçinin işten çıkarıldığını anımsatarak, “Sendika hakkı insan hakkıdır. Bu hakkı tanımayan Yörsan’ın ürünlerini tüketmeyelim” dedi. İşçiler de yaptıkları basın açıklamasında 402 işçinin 127 gündür aileleriyle birlikte fabrika önünde direnişte olduğunu belirterek, “Sosyal bir cinayet işleniyor. Yörsan ürünlerini tüketmek bu cinayete ortak olmaktır” diye konuştular.

(CANHACIOĞLU)
Cumhuriyet - 30 Mayıs 2008

YÖRSAN işçileriyle dayanışmak için       
 
YÖRSAN YERSEN!

Aralarında 15-20 yıldır o işyerinde çalışan işçiler de bulunan 400 işçi Sendikaya üye oldukları için işten atıldı. Kimileri Yörsan patronunun dağ evine kaldırılıp sorgulandı, tehdit ve darp edildi. İnternette, sendikalaşmak isteyen Yörsan işçilerinin vatan haini olduğu, dış mihrakların etkisiyle üretimi baltalamak istedikleri söylendi. Tüm bu yaşananlara karşı mücadelelerinden vazgeçmeyen işçiler, 7 Aralık'tan beri Susurluktaki fabrikalarının önünde bekliyorlar.

Sendikalaşma kanunlar ve anayasa ile tüm çalışanlara tanınmış bir hak. Ayrıca örgütlü olmak haklarımızı elde etmenin tek yolu. YÖRSAN işçilerinin bu hakkı kanunlara ve anayasaya aykırı biçimde patron tarafından ellerinden alınmaya çalışılmakta.

Sorun çözülene kadar YÖRSAN işçileriyle beraber mücadelemiz yükselerek sürecektir!

Bizler bu haksızlığın karşısında olduğumuzu ve YÖRSAN işçilerinin mücadelelerinde sonuna kadar yanlarında olduğumuzu haykırıyoruz. Öncelikle bütün işçiler işlerine geri alınana ve sendika işyerine girene kadar, herkesi YÖRSAN ürünlerini tüketmemeye ve bu kampanyayı yaygınlaştırmaya çağırıyoruz.

Bizler, güvencesiz ve sigortasız işlerde, uzun ve mesai ücreti dahi almadan çalışmanın ne demek olduğunu ve dolayısıyla örgütlü olmanın ne kadar gerekli olduğunu biliyoruz. YÖRSAN işçilerinin mücadelesi bizim mücadelemiz, tüm emekçilerin mücadelesidir.

YÖRSAN işçisi yalnız değildir!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.